Araçlar tükendi!

Ramazan Bayramı öncesinde araç kiralama firmaları yoğun günler yaşıyor. Az sayıda araçlarının kaldığını belirten Abdurrahman Türkoğlu, bu dönemde yaşanan dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
Araçlar tükendi!

Ramazan Bayramı öncesinde araç kiralama firmaları yoğun günler yaşıyor. Az sayıda araçlarının kaldığını belirten Abdurrahman Türkoğlu, bu dönemde yaşanan dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda önerilerde bulundu.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala araç kiralama firmalarında araçlar hızla tükeniyor. Bu yoğunluğu fırsat bilen dolandırıcılar ise çeşitli yöntemlerle müşterileri dolandırıyor. Bayramlarda araç kiralama sektörünün harman zamanı olduğunu söyleyen Dervish Oto Kiralama sahibi Abdurrahman Türkoğlu, vatandaşlara önemli önerilerde bulundu. Yoğun günler yaşadıklarını aktaran Türkoğlu, “Bayrama çok az bir vakit kaldı. Şu anda zaten araç kiralama sektörünün harman zamanı. Her iki bayramda da araçlarımız çok fazla kiralanıyor. İnsanlar oldukça fazla talep gösteriyor. Bayramdan iki hafta öncesinde telefonlarımız çalmaya başladı. Ama bir hafta kala daha fazla arttı.” dedi.

abdurrahman-turkoglu.jpeg

‘ÇOK AZ ARAÇ KALDI’

Bayram öncesinde araçlarının neredeyse tükendiğini söyleyen Türkoğlu, “Elimizde çok az araç kaldı. Bizim 80 tane araç filomuz var. Bundan sadece 7’si kaldı. Kiralama süreleri genellikle bayramın başlangıcından sonuna kadar oluyor. Ekonomik araçlarımızın kiralama bedeli 750 liradan, lüks araçlarımızın ise 1300’den 3 bin liraya kadar modeline göre farklılık gösteriyor. 6 aydır aynı fiyatlar devam ediyor. Tabi ki bu fiyat bayram öncesinde farklılık gösteriyor. Ama daha sonra tekrar düşüş yaşanıyor. Fakat yine de araç kiralama artık lüks olmuş durumda.” şeklinde konuştu.

‘DOLANDIRICILIKLAR ARTTI’

Bayram sürecinde araç kiralamada dolandırıcılıkların daha fazla yaşandığını dile getiren Türkoğlu, “Özellikle bayram döneminde araç kiralamada maalesef ki dolandırıcılık çok fazla oluyor. İnternet üzerinden her zaman kurumsal firmalar tercih edilmeli. Mutlaka firmanın kendine ait internet sitesi olması gerekiyor. İnternet sitesinde SSL korumalı olması da gerekiyor. Bu konuda çok dikkatli olunması gerekiyor. Bunu en başında fiyatından anlarız. Eğer piyasanın yarı fiyatına araç kiralıyorsa zaten dolandırıcı olduğunu belli ediyor demektir. Böyle bir şey mümkün olamaz.” sözlerine yer verdi.

arac-3-001.jpg

‘GÖRMEDEN KAPARO ÖDENMEMELİ’

Aracı, firmayı veya yetkiliyi görmeden kaparo ödenmemesi gerektiğinin vurgusunu yapan Türkoğlu, “Kaparo ödenmeden önce mutlaka firmanın yerine gidilmeli ve görülmelidir. Bazı dolandırıcılar firmaların yeri sorulduğu zaman ‘Hava limanında çalışıyoruz’ yalanını öne sürüyorlar. Halbuki herhangi bir mağazası olmuyor. Bu yüzden kesinlikle aracı, firmayı veya firma yetkilisini görmeden kaparo ödenmemeli. Eğer farklı bir şehirden araç kiralanıyorsa o şehirdeki herhangi bir tanıdık vasıtasıyla aynı şekilde kontrol edilmelidir. Bunların hiçbirine imkan yoksa da firmanın internet sitesindeki veya Google Maps üzerinden müşterilerin yorumlarına bakılmalı.” diye aktardı.

arac-2.jpg

‘SORUN HALA DEVAM EDİYOR’

Sıfır araçlarda hala sorunun devam ettiği bilgisini veren Türkoğlu, “İkinci el araç piyasasında sürekli artış yaşanıyor. TOGG’un henüz piyasayı çok bir etkisi olmadı. Ama kullanıcıları artınca piyasaya mutlaka bir etkisi olarak düşüş yaşanmasını bekliyorum. Sıfır araçlarda ise sorunlar hala devam ediyor. Paranız olsa bile alacak araba bulamıyorsunuz. Sıraya giriyorsunuz ve aylar sonra arabayı alabiliyorsunuz. Önceden araba satıcıları mağazalarımıza geliyorlardı. Faizsiz kampanyalar sunuyorlardı. Şimdi gidince müşterileri olduğumuz halde yardımcı olamıyorlar. Maalesef hala sıfır araç bulamıyoruz.” İfadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :