Araçlara Check-Up lazım

Kış ayında kaza yapma riski yaz ayına göre daha çok artış gösteriyor. Özellikle kış mevsiminde araçların kontrolden geçmesi hayati önem taşıyor. Oto servislerinin hastane gibi düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Oto-Tamir Ustası Osman Yılmaz, insanların mutlaka araçlarına check-up yaptırması gerektiği uyarısında bulundu.
Araçlara Check-Up lazım

‘OTO SERVİSLERİ HASTANE GİBİ DÜŞÜNÜLMELİ’

Kış ayında kaza yapma riski yaz ayına göre daha çok artış gösteriyor. Özellikle kış mevsiminde araçların kontrolden geçmesi hayati önem taşıyor.  Oto servislerinin hastane gibi düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Oto-Tamir Ustası Osman Yılmaz, insanların mutlaka araçlarına check-up yaptırması gerektiği uyarısında bulundu.

oto-servisleri-osman-yilmaz.JPG

Kış mevsiminde bakımı yapılmayan araçlar kazaya davetiye çıkarabiliyor. Garage Servis Sahibi Oto-tamir Ustası Osman Yılmaz, “Oto servislerin hepsinin hastane gibi düşünülmesi gerekmektedir. Bugün hastanede nasıl bir kişi kendine check-up yaptırıyorsa, araçlarının da servis ve kilometre bakımı geldiği zaman kontrollerinin yapılmasa büyük önem taşımaktadır” dedi.   

oto-servisleri-2.JPG

‘DÖRT MEVSİM BAKIM ŞART!’

Yeni nesil araçların bakımlarının dört mevsim yapılması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “Araç bakımını kışlık ve yazlık bakım diye ayırmak doğru olmaz. Araç bakımı yapıldıktan sonra o bakım 1 yıl kadar gidiyor.  O yüzden yapılan bakımlar hep uzun ömürlü bakımlardır. Yaz mevsimi bittiğinde kış geldiği zaman bir antifriz var mı, yok mu diye müşterimizden kafasında en ufak bir tereddüt olmaması lazım. Yapılan işler bu seviyede yapılmalı, o seviyede devam etmeli. Aracın kendi şikayetleri haricinde, ön düzeni, fren aksamı, alt şasesi, direksiyonu komple bir check- uptır. Elektrik aksanı bulunan araçların hepsi elden geçebilir, en son testi yapılır müşteriye teslim edilir. Check-up dediğimiz budur. Müşterimizin takip edemediği, göremediği, bugün birçok şeyi biz yerinde tespit edebiliriz” ifadelerini kullandı.

oto-servisleri-3.JPG

‘YENİ NESİL ARAÇLARDA KALORİFER BAKIMI YOK’

Yeni nesil araçlarda kaloriferin ayrıyeten bir bakımı olmadığını kaydeden Yılmaz, “Klimanın bakımı vardır. Klimanın bakımı da yaz gelmeden yapılır. Kalorifer bakımı polen filtresi vardır. Polen filtresinin değişimi veya temizliğiyle olabilir. Onun ısıtmasıyla ilgili de yeterli ısıtma yapılıyor mu, yapılmıyor mu bu kontroller yapılır. Genelde eğer ısıtma zayıfsa, aracın kendi motorunun ısısında bir anormallik yoksa kalorifer peteğinin temizliği ya da değişimi şeklinde hizmet verilir. Bu işler zaten şikayet doğrultusunda yapılır. Onun haricinde aracın yürüyen aksanı motora bir zarar vermez bu sadece konfor gerektiren bir şeydir. Kışın sıcağa ihtiyacımız olduğu için kalorifer de bu sıcağı bize verecek analiz üzerinden mekanik bir bölüm olduğu için bu bakımlar yapılır” şeklinde konuştu.

oto-servisleri-4.JPG

‘ÜCRETSİZ KONTROL YAPIYORUZ’

Garage Servis müşterilerinin kışı rahat geçirmeleri için araçlara ücretsiz kontrol yaptıklarını dile getiren Yılmaz, “Kış geldiği zaman fren bakımı, ön düzendeki bir aksaklık varsa bunların bakımı yapılması gerekir. Yağışlı havalarda özellikle don, kar gibi havalarda aracın hakimiyetinin azalmaması lazım. Bu bakımlar yapılırsa ve gözden geçirilirse çok iyi olur. Kışlık ve yazlık bakım yoktur aslında. Bakım her zaman aynı bakımdır. Kış mevsiminde aracın cam suyunun donmaması için Antifriz zaten mevcut sistemin üzerinde var.  Bu gibi nesneleri düşünerek kışlık bakım adı altında bir şeyler yapılabilir. Onun haricinde maliyeti yükseltecek çok bir bakım yoktur. Müşterilerimizin kışın  kendi araçlarından emin olmaları için yoğunluk yaşıyoruz. Kışın bakımını yaptığımız araçları yeniden kontrole getirdikleri zaman antifriz derecesi, yağ seviyesi, fren balatasının durumu, lambalar, silecekleri kontrol ediyoruz. Bütün gelen müşterilerimize bu hizmeti veriyoruz. Silecek süpürgeleri soğuktan çok etkilendiği için onun bakımının da mutlaka yapılması gerekiyor” diye konuştu. Araçların her yıl bakımlarının yapılması gerektiğini duyuran Yılmaz, “Yıl dolduğu zaman bakım zamanı gelmemişse de götürülüp bu bakımların yeniden servise tekrar elden geçirilmesi lazım. Sürüş güvenliğini daha rahat yapabilmeleri için aracın yürüyen aksanında veya motorunda büyük bir sorun yaşamamaları için her sene bakım yaptırmalarını tavsiye ederim” diyerek sözlerini tamamladı.  

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

oto-servisleri-5.JPG

oto-servisleri-6.JPG

oto-servisleri-7.JPG

oto-servisleri-8.JPG

oto-servisleri-9.JPG

oto-servisleri-10.JPG