Ardahan'daki depremle ilgili son durumu Bakan Kurum açıkladı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 17.08'de Ardahan Göle'de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından birisi 4, diğeri 3.7 büyüklüğünde iki artçı deprem daha meydana geldi.
Ardahan'daki depremle ilgili son durumu Bakan Kurum açıkladı

AFAD verilerine göre saat 17.08'de Ardahan Göle'de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında "Geçmiş olsun Ardahan. Göle ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Ardahan'daki deprem ile ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Ardahan Göle'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin hemen ardından ekiplerimiz sahada incelemelerini başlattı. İlgili tüm kurumlarla koordinasyon içinde çalışıyor, ihbarları değerlendiriyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun." ifadelerine yer verdi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, depremin ardından ekiplerin tarama faaliyetlerine başladığını belirterek, "Araştırıyoruz, ekipleri yönlendirdik. Tarama yapıyoruz, şu an için bize ulaşan bir olumsuzluk yok." dedi.

Öte yandan, deprem Ardahan il merkezi, Kars ve Erzurum'un Şenkaya ilçesinde de hissedildi.

Büyüklük: 5.0 (ML)

Yer: Göle (Ardahan)

İlgili Haberler