Armağan Koleji’nde ‘Âmin Alayı’ heyecanı

Okula yeni başlayan öğrencilerin heyecanlarına ortak olmak ve okulu sevdirmek için dua gayesiyle yapılan ‘Amin Alayı’ etkinliği Armağan Koleji’nde gerçekleştirildi. Amin Alayı etkinliğinin geleneksel bir hale gelmesine özen gösterdiklerini söyleyen Armağan İlköğretim Müdürü Cafer Oktar, “Böylece çocuklarımızın okulu sevmesine, okul korkusunu gidermesine ve arkadaşlarıyla kaynaşmasına yardımcı oluyoruz.” ifadelerini kullandı.
Armağan Koleji’nde ‘Âmin Alayı’ heyecanı

Üç aylık yaz tatilinin ardından ilk ders zili çaldı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün başladı. Konya’nın köklü eğitim kurumlarından olan Armağan Koleji’nde ‘Amin Alayı’ gerçekleştirildi.

2.jpg

Okula yeni başlayan öğrencilerin heyecanlarına ortak olmak için gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında bilgi veren Özel Armağan İlköğretim Müdürü Cafer Oktar, “Amin Alayı diğer tabirle “Bed-i Besmele” merasimi, mektebe yeni başlayan çocukların heyecanlarına ortak olmak, okulu sevdirmek ve bir yola baş koymuş yavrularımıza dua ve niyazda bulunmak gayesiyle yapılan eğitsel bir merasimdir. İlk olarak ne zaman ortaya çıktığına dair net bilgiler olmasa da Osmanlı Döneminde bu tür etkinliklerin gerçekleştirildiği muhakkaktır. Merasimden önce okula yeni başlayacak talebelerin velisine haber verilir ve onların da hazırlıklı olması sağlanırdı. Hoca merasim gününde öğrencilerini toplamaya başlar, onları sıraya dizer ve ilahiler söyleyerek “Amin” nidalarıyla ev ev dolaşırlardı. Talebeler evlerinden dualarla alınır ve dualarla okula geçerlerdi. Amin Alayı etkinliğinin pedagojik bir değer taşıdığı ve çocuklarda okuma arzusu uyandırdığı inkar edilemez bir gerçektir.” dedi.

1-cafer-oktar.jpg

GELENEKSEL HALE GELDİ

Amin Alayı etkinliğinin Armağan’da geleneksel hale geldiğini vurgulayan Cafer Oktar, “Armağan Koleji olarak birkaç yıldır gerçekleştirdiğimiz “Amin Alayı” etkinliğinin geleneksel bir hale gelmesine özen gösteriyoruz. Böylece çocuklarımızın okulu sevmesine, okul korkusunu gidermesine ve arkadaşlarıyla kaynaşmasına yardımcı oluyoruz. Sözlerime son verirken Kuran’ı- Kerim’de bir ayette geçen başarı duasıyla öğrencilerimize hoş geldiniz demek istiyorum. “Allahümme zidni ilmen ve fehma.” (Allah’ım ilmimi ve anlayışımı arttır.) “Allah’ım! Peygamberlerine verdiğin anlayışı bana da ver. Resullerinin hafıza gücünü bana da lütfet. Arşı taşıyan meleklere bahşettiğin ilhamı bana da bahşet. Amin…” Çocuklarımızın eğitim serüveni boyunca aklından çıkaramayacakları bir hatıra olacağını düşündüğümüz “Amin Alayı” etkinliğinde emeği geçen hocalarımıza, personelimize, öğrenci ve velilerimize, Panorama Konya Müzesi Müdürü Coşkun Bilgi Bey’e, Vaiz Ahmet Dinç Hocama şükranlarımı bir kez daha iletmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

1.jpg

3-haber.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7-haber.jpg

8.jpg

9.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :