"Artık deniz bitti"

MHP Kocaeli Milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, TRT SPOR 'a özel açıklamalarda bulundu. Sancaklı, " Bu iş artık dipsiz bir kuyu, kulüpleri yaşatmak zorundayız" dedi.
"Artık deniz bitti"

MHP Kocaeli Milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, programda, Türk futbolunun büyük problemler içerisinde olduğunu söyledi.

"Bu iş artık dipsiz bir kuyu"

Süper Lig’de seyirci ortalamasının düştüğünü, kulüplerin finansal olarak zor bir dönem geçirdiğini vurgulayan Sancaklı, "Kulüpler reklam alamıyorlar. Spor Bakanlığı ve meclis bu işi durdurması lazım. Bu iş artık dipsiz bir kuyu. Taraftar ayrıştı. Önceden taraftar birbirini kızdırırdı. Rekabet vardı ama şimdi gelinen nokta düşmanlık. Gelinen nokta, saygıyı ve sevgiyi arkada bıraktı " dedi.

Milletvekili Sancaklı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çalıştayda 5 tane salona ayrıldık. Çok iyi bir iş yapmışız. Ben buradan sayın bakanımızı ve ekibini kutluyorum. Bu Türk sporunun dönüm noktası olabilir. Türk futbolu yeni bir sayfa açacak.

"Kulüpler birliği yasasını meclise getireceğiz ve çıkaracağız"

Kulüpler birliği yasasını, kulüp başkanları ve yöneticiler çıkartmadı. Kulüp başkanları ve yöneticiler, siyasiler baskı yaptı. Kulüpler birliği yasasını meclise getireceğiz ve çıkaracağız.

Kulüplerin ve başkanların işine gelmiyordu. Aslında enkazı görüyorlardı. Başkanlarda bu işi artık istiyor. UEFA’da artık izin vermiyor. Transfer, para cezaları küme düşme noktasına geldik.”

"Bu kulüpleri yaşatmak zorundayız"

Kulüpleri kanser hastasına benzeten Sancaklı, "Kanserli bir hasta var. Ağrı kesici veriyorsunuz. Artık size morfin yok. Bu kulüpleri yaşatmak zorundayız. Büyük kulüpler finansal olarak idare ediliyordu ama artık deniz bitti. Maça giderken insanların yüzü gülmüyor. Herkesin yüzünde bir gerginlik var. Bu işi kökünden çözmemiz gerekiyor. Çalıştaya herkes geldi. Sevindirici taraf herkes bir proje ile gelmiş. Kulüp başkanların finansal olarak gidecek yerleri kalmadı. Arık sistem ön plana çıkacak." şeklinde konuştu.

"Kulüplerin 2 milyar EURO borcu var"

Sancaklı, artık isimlerin değil, sistemin konuşulacağı bir dönem başladığını ifade ederek, taraftarlardan kulüp yöneticilerine transfer noktasında baskı yapmamalarını rica etti.

"Kulüp başkanlarına rol yapmayın gerçeği anlatın "şeklinde çağrıda bulunduğunu aktaran Sancaklı, "Biz zaten Avrupa'da yokuz, bu kadar parayı yurt dışına vermeye gerek yok. İlk orta ve lise 18 milyon. 30 milyon genç var bu ülkede. Avrupa’da başarılı değiliz, bu kadar para harcamaya gerek yok.

Federasyonda yönetici olmak isteyen, kişi, kurallara uyacak. Çimleri kesen görevlinin bile standartı olacak. Adaletin olmadığı yerde hiçbir şey olamaz. Şuanda kulüplerin 2 milyar EURO borcu var.

Alt yapıdan ilk 11’de ve yedek kulübesinde en az ikişer oyuncu bulundurmasını önerdim. Türk milli takımında oyuncu arama problemi olmaz. Biz sistemi kuracağız. Altınordu, hiç yabancısı yok. Yurt dışına giden oyuncular, Altınordu’dan gidiyor. Trabzonspor alt yapıdan kadrosuna oyuncu yazdı. Yıldız oyuncu çıkardılar. TFF olarak talimatı yayınlayacak, herkes eşit bir şekilde mücadele edecek " diye konuştu. 

"TFF başkanı olmak gibi hayalim yok"

Kulüp yöneticilerinde eski milli futbolcu olmadığını vurgulayan Sancaklı, "Ben şuanda milletvekiliyim. Futbol Federasyonu Başkanı olmama gerek yok. Sistem kurulduktan sonra federasyon başkanının etkisi olmayacak. Sembol isimler koyuyorlar, Avrupa’da. Benim TFF başkanı olmama gerek yok. TFF başkanı olmak gibi hayalim yok. Milletvekili olan başka bir iş yapamaz. En büyük sıkıntı başkanların iş adamı olmasıdır " dedi.

Eski milli futbolcu Sancaklı, konuşmasını şöyle tamamladı:

"4 büyük takımın istikrarı yok. En istikrarlı Sivasspor. Rıza hocayı ve yönetimi tebrik ediyorum. Büyüklerin içerisinde kim iyi başlangıç yaparak toparlanırsa o önde gidebilir.

"Ben VAR sistemine karşıyım"

Ben VAR sistemine karşıyım. Artık gollerde iki defa seviniyor ya da üzülüyoruz. Futbolun doğallığını öldürüyor. Futbolu ellemeyin fazla. VAR futbolun anlık doğallığını engelledi. Türkiye'de 24 kamera izleniyor ve doğru karar verilmiyor. VAR'a karşıyım Türkiye'dekine komple karşıyım.

"Arda'yı bir takımda oynarken görürsem sevinirim"

İki sene önce Arda Barcelona’ da oynarken hata yaptı. Hepimiz hata yaptık, olabilir. Arda, basın toplantısı yaptı, milli takımı bıraktığını söyledi. Ben de meclis kürsüsünden ‘Milli takım askerlik gibidir bırakılmaz’ dedim. Arda Barcelona'da oynadı.

Arda'yı kesinlikle kazanmak lazım. Arda gibiler 20 senede yetişiyor. Burada en büyük görev Arda'ya düşüyor. Arda 'Ben bu hataları yaptım. Arda Turan olacağım' demeli. Arda'yı bir takımda oynarken görürsem sevinirim.

"Vedat Muriç'i beğeniyorum"

Fenerbahçe'deki Vedat Muriç'i beğeniyorum. Falcao'nun futbolculuğuna söylenecek laf yok. İddia iyi yönetilmiyor. Kısıtlama var, millet de yasa dışı oynuyor. 6222 yazılırken söyledim. Televizyon programlarına da müdahale etmek lazım.

Herkese ceza var. RTÜK ceza kesiyor ama kanal ödüyor. Milleti tahrik etmeyin, milletin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Futbol ve spor çok önemli. 80 milyonun 72 milyonu futbol ile ilgileniyor. Takım değiştiren birine rast gelemezsiniz.

"BESYO'cular için elimizden geleni yapıyoruz"

BESYO'cuların abisiyim. 50 bine yakın boşta kalan arkadaşımız var. Herkese spor yapma, yaptırma konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Öğretmenlerimiz için de inşallah atamaları gerçekleşecek "

TRT SPOR