Artık galibiyet yüzü görelim!

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 23.hafta mücadelesinde İttifak Holding Konyaspor, deplasmanda Kayserispor’a konuk oluyor. Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 14.00’te başlayacak. Karşılaşmada ise Arda Kardeşler düdük çalacak.
Artık galibiyet yüzü görelim!

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta Sezonu 23.hafta karşılaşmasında deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Ligin ikinci yarısında  bir galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet alan yeşil beyazlılar, sarı kırmızılılar karşısında galip gelerek zorlu fikstürde nefes almak istiyor. Anadolu Kartalı, ligin ikinci yarısıyla birlikte topladığı 20 puanla 15.sırada yer alırken rakip Kayserispor ise 15 puanla 18.sırada yer alıyor. Bugün Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 14.00’te başlayacak. Karşılaşmada ise Arda Kardeşler görev yapacak. Kardeşler’in yardımcılıklarını ise Cevdet Kömürcüoğlu ve Bahtiyar Birinci yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi Emre Kargın olurken VAR hakemi olarak Emre Malok, AVAR hakemi olarak da Murat Erdoğan görev yapacak.

09-kadir-has-stadyumu-jpg.jpeg

DIŞ SAHA KARNESİ

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’in 22 haftası geride kalırken aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine çekiyor. Camia ve taraftarının beklentisini boşa çıkaran yeşil beyazlılar, bu sezon rakiplerine karşı sadece  dört galibiyet alabildi. Anadolu Kartalı, bu karşılaşmaların sadece birinde evinde galip gelirken deplasmanda oynadığı karşılaşmaların sadece üçünde galibiyet sevinci yaşayabildi. En son iç saha galibiyeti 29 Eylül’de Kayserispor’a karşı alan İttifak Holding Konyaspor, en son dış saha galibiyetini ise 17 Ocak tarihinde Ankaragücü karşı 1-0’lık skor ile aldı.

KONYASPOR'UN ARDA KARDEŞLER KARNESİ

Arda Kardeşler, Konyaspor'un 7 maçını yönetti. Yeşil Beyazlılar, bu maçlarda 5 kez kazanırken 2 kez de mağlup oldu. Arda Kardeşler, bu maçlarda 11 kez sarı kart çıkardı. Arda Kardeşler ‘in yönettiği maçlarda Konyaspor şu sonuçları aldı:

Konyaspor 0 – 1 Kayserispor

Konyaspor 1 – 0 Osmanlıspor

Konyaspor 3 – 0 Gençlerbirliği

Konyaspor 3 – 0 Karabükspor

Konyaspor 0 – 3 Başakşehir

Konyaspor 2 – 1 Ümraniyespor

Konyaspor 2 – 1 Kasımpaşa

5df9dff12269a22950102478.jpg

25. RANDEVU

Kayserispor’a konuk olduğu 24 karşılaşmadan sadece üçünden galibiyet alan İttifak Holding Konyaspor, bu sezonki kötü gidişiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Rakibinin formda olmayışı ve kötü gidişini avantaja çevirmek isteyen Anadolu Kartalı, rakibi karşısında galip gelmek istiyor. Bunun yanı sıra İttifak Holding Konyaspor, Kayserispor’un rakibi olduğu bu 24 karşılaşmada beş kez  berabere kalırken 16 mücadeledense eli boş döndü.

SAKAT VE CEZALILAR

Süper Lig’de zor günler geçiren iki takım İttifak Holding Konyaspor ve Kayserispor karşı karşıya geliyor. Yeşil beyazlılarda Farouk Miya ve Marin Anicic’in sakatlığı bulunurken sarı kırmızılarla oynayacağı karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak. Bunun yanı sıra Ferhat Öztorun ve Marko Jevtovic ise kart sınırında bulunurken Kayserispor deplasmanında yiyecekleri sarı kart sonrasında Kasımpaşa mücadelesinde cezalı duruma düşecek. Rakip sarı kırmızılılarda ise Levent Güven, Nurettin Korkmaz, Alpay Celebi ve Zoran Kvrzic sakatlıklarından dolayı Konyaspor’a karşı forma giyemeyecekken Aymen Abdennour, Eray İşcan ve Nuh Naci Kırlangıçoğlu ise cezalı olduklarından dolayı takımdaki yerini alamayacak.  

5e47ebe45542841fb8bfc418.jpg

ÜSTÜN TARAF YEŞİL BEYAZLILAR

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’in 23.hafta mücadelesinde Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Yeşil beyazlılar rakibiyle oynadığı son 10 maçta üstünlüğüyle dikkatleri üzerine çekiyor. Oynanan bu karşılaşmaların hiçbiri beraberlikle sonlanmazken Anadolu Kartalı’nın rakibi sarı kırmızılılara karşı altı galibiyeti bulunuyor.  Rakip Kayserispor’un ise yeşil beyazlılara karşı dört kez galibiyeti bulunurken oynanan bu mücadelelerde İttifak Holding Konyaspor, rakip fileleri 12 kez havalandırırken kalesinde ise 9 gol gördü.

konyaspor-kayserispor-turkish-super-league-09292019-m23hl3gwkxtc1l5sg3dsu0yyg.jpg

İKİ TAKIMDA DA ŞUT SORUNU VAR

Bu sezon Süper Lig’de ceza sahası dışından dokuzar golle en fazla gol yiyen iki takım olan İttifak Holding Konyaspor ve Kayserispor, aynı zamanda bu şekilde en az gol bulan iki ekip konumunda bulunuyor. Bu alanda rakip sarı kırmızılılar hiç gol atamazken yeşil beyazlılar ise sadece bir golatabildi. Bir diğer dikkat çeken istatistik ise Süper Lig maçlarında 171 şutla en fazla şuta izin veren takım Kayserispor olurken İttifak Holding Konyaspor ise 29 şutla dış sahada  en az şut çeken takım olarak bulunuyor.  

MUHTEMEL 11'LER 

KAYSERİSPOR: Lung, Lopes, Sapunaru, Angelo, Emre

Mesanovic, Djedje, Campanharo, Mensah, Henrique, Kravets

TD: ROBERT PROSİNECKİ

İH KONYASPOR: Serkan, Skubic, Selim, Uğur, Guilherme

Shengelia, Jevtovic, Robert Mak, Milosevic, Ömer Ali, Thuram

TD: BÜLENT KORKMAZ

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI

KAYSERİSPOR – İH KONYASPOR

STAD: KAYSERİ KADİR HAS

HAKEM: ARDA KARDEŞLER

SAAT: 14.00

YAYIN: BEIN SPORTS 2

• MEHMET SERKAN ŞAFAK / YENİ HABER SPOR