"Artık onların da bir dikili ağacı var"

Darülaceze bahçesine "Artık onların da bir dikili ağacı var" projesi kapsamında dikilen ağaçlar, ismi ve fotoğrafı yapıştırılan kurum sakinlerine armağan edildi
"Artık onların da bir dikili ağacı var"

İSTANBUL (AA) - Darülaceze Başkanlığı tarafından başlatılan "Artık onların da bir dikili ağacı var" projesi kapsamında toprakla buluşan ağaçlar, kurum sakinlerine ithaf edildi.

Darülaceze Başkanlığı'nca başlatılan proje kapsamında, dört defne ağacı toprakla buluştu.

Ağaçlar, kurum sakinleri Füsun Kaslak, Ziya Çiftçi, Mehmet Bozbek ve Turgay Bahçelibaş'a törenle emanet edildi.

İlerleyen günlerde dikilecek ağaçlar da diğer kurum sakinlerine armağan edilecek.

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, kurum bahçesinde farklı türden birçok ağacın bulunduğunu, son 2-3 yıl içerisinde de dikilen ağaç sayısında artış yaşandığını belirtti.

Son dikilen ağaçları kurum sakinlerine hediye ettiklerini dile getiren Cebeci, "Bu ağaçları onların anısına, onların onuruna dikmiş olduk. Bir nevi bu ağaçları onlara zimmetledik. Bu ağaçların adlarına dikilmiş olmasına çok sevindiler. Bu mutluluğu görünce dedik ki burada diktiğimiz ağaçları bundan böyle sakinlerimize zimmetleyeceğiz. Ağaçlarımıza onların isimlerini koyacağız. Onlar ağaçlarının bakımlarıyla ilgilenecekler, 'sulanıyor mu ya da bakımı zamanında yapılıyor mu?' bunları kontrol edecekler. Bu ağaçların sakinlerimizi motive edeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Cebeci, kurum sakinlerinin kendi adlarına dikilen ağaçlarıyla "çocuk bakar gibi" ilgileneceklerine inandığını kaydetti.

Dikilen ağaçta adını ve fotoğrafını gördüğünde çok mutlu olduğunu anlatan Füsun Kaslak, "Başkanım bize sürpriz yapmış. Ağacı görünce çok çok mutlu oldum. Artık benim de dünyada bir dikili ağacım var. Çok hoşuma gitti. Dün geldim ağaç üzerindeki resmime baktım, ağladım, ağacımı elimle okşadım ve 'Ne mutlu sana, Allah sana bu günleri de gösterdi' dedim." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: