Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Artık umudumuz var

Artık umudumuz var

Çok değil daha bir kaç ay evvel bu takımdan umudu kesmiş on bir sezondur kesintisiz devam ettiğimiz süper lig serüvenin artık sonuna geldiğimizi hissetmeye başlamıştık camia olarak.

Tribünlerin terkedilmesi, şehirdeki ölü toprağı, Konyaspor diye bir takımın tüm şehirde unutulmuş olmasının tek sebebi umudun tükenmesi gelecek adına bir ışığın görülememesiydi.

Şairin de dediği gibi ; “ insanın elinden umudunu alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz”...

Evet birkaç ay önce ruh halimiz tam olarak buydu.

Ne zamanki Konyaspor ile şehrin arasına giren adeta Konyaspor’u şehirden koparmak için her yolu deneyen, kulübün kurumsal imajını yerle bir eden “zihniyet” bu kulüpten elini çekti, işte o gün Konyaspor’a en büyük ve en önemli hizmetini yapmış oldu!

Yeni yönetimle birlikte kulüp ve camia yaralarını tez zamanda sarmaya ve onarmaya başladı.

Çünkü işin içinde karşılıklı iyi niyet samimiyet ve emek vardı. Artık taraftarın hassasiyetleri göz ardı edilmiyor, kısıtlı imkanlara rağmen sorunlar samimiyetle çözülmeye çalışılıyordu. Evet bunlar sadece birkaç ay içinde oldu, istenildiğinde nasıl olabildiğini hepimiz kısa zamanda gördük. Son maçta tribünleri dolduran yirmi binden fazla insan kenetlenmenin ne demek olduğunu nasıl başarılacağını herkese gösterdi. Artık Konyaspor taraftarının gelecek adına bir umudu oldu ve o umuda tutundu.

Futbol bu, sezon sonu ne olur onu şimdiden kestirmek çok zor lakin hem Konyaspor takımı, hem de camiası sonuna kadar savaşmaya ve pes etmemeye karar verdi artık. Bu noktada önemli olan en büyük kazanımımız budur ve bu bizim en büyük gücümüz olacaktır sezonun geri kalanında.

Bu kulüp çok badireler atlattı geçmişte, bitti denildiği anda yeniden başladı, kayyumunun kapısından döndüğü sezon süper lige çıktı. Yani kısaca feleğin çemberinden geçti öyle kolay teslim olacak bir camia değiliz. En kötü senaryoda bile bu kenetlenme sayesinde ayakta kalacaktır bundan asla şüphem yok. Bizim saha dışındaki enerjimiz ve umudumuz takımda gördüğümüz ve sahaya net olarak yansıyan oyunsal anlamdaki gelişmeyle eşdeğer. Sadece duygularımızla değil mantığımızla da bu cendereden çıkabileceğimizin izlenimini verdi bize takım, son haftalarda oynadığı pozitif oyun ve ekip olma görüntüsüyle.

Ve bu sezonu sağ salim atlattığımızda gelecek adına önümüzün çok açık olduğunu düşünüyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR