Asansör ihracatının yarısı Konya’dan

Fuarlar şehri Konya'da ELEVEX 2024 Asansör ve Teknolojileri Fuarı ziyarete açıldı. Konya'nın bu sektörde de öncü şehirlerden olduğunu vurgulayan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, "Sektördeki yaklaşık 500 milyon dolarlık ihracatın yarısına yakını şehrimizden yapılıyor." dedi.
Asansör ihracatının yarısı Konya’dan

Asansör sektöründe Türkiye'deki üretim ve ihracat üssü Konya'da ELEVEX 2024 Asansör ve Teknolojileri Fuarı açıldı.

Açılışa; Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Murat Özsandıkçı ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Konya'da tarım fuarının ardından ikinci büyük fuar organizasyonu olan asansör fuarının açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

asansor-ihracatinin-yarisi-konyadan.jpg

ELEVEX 2024, Vizyon Sektörel Fuarcılık tarafından asansör sektörünün desteği ile TÜYAP Konya’da başladı. Dün kapılarını ziyarete açan fuar, 25 Mayıs Cumartesi mesai sonuna kadar açık kalacak.

asansor-ihracatinin-yarisi-konyadan-002.jpg

Fuarda, konut ve ticari bina asansörlerinden hastane asansörlerine, ev içi asansör ve kişisel taşıyıcılardan oto asansörlerine, yük ve servis asansörlerinden engelli asansörlerine kadar dikey ulaşım teknolojileri ile yürüyen merdiven ve yollara ilişkin tüm yenilikler bir arada sergilenecek. ELEVEX 2024, Türk asansör sektörünün üretim ve ihracat üssü haline gelen Konya’da 66.000 metrekare bir alana sahip Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde 200’e yakın katılımcı ile yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayacak.

asansor-ihracatinin-yarisi-konyadan-011.jpg

İHRACATIN NEREDEYSE YARISI KONYA'DAN YAPILIYOR

Konya'da çok sayıda asansör üreticisi olduğunu ve bu sektördeki ihracatın yarısına yakınının Konya'dan yapıldığını vurgulayan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen: "ELEVEX Konya Asansör ve Teknolojileri Fuarı, sektör için önemli bir organizasyon oldu. Fuarda 200'e yakın firmamız stant açmış durumda. Çin, Brezilya, Dubai, Almanya, Rusya, Hindistan gibi ülkelerden de katılımcılar var. Tabi Konya'mız sektörde Türkiye’nin öncü sektörlerinden.

asansor-ihracatinin-yarisi-konyadan-001.jpg

Sektördeki yaklaşık 500 milyon dolarlık ihracatın yarısına yakını şehrimizden yapılıyor. İnşallah bu fuarda sağlanacak yeni işbirlikleri ile birlikte bu rakamlar daha yukarılara çıkacak.Konya Sanayi Odası olarak biz de şehrimizde düzenlenen fuarlara destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Çünkü fuarlar, sanayi işletmelerimizin yurt içinde ve yurt dışında yeni işbirlikleri geliştirmeleri için çok kıymetli.

asansor-ihracatinin-yarisi-konyadan-003.jpg

Özellikle ihracatımızı daha fazla artırmamız gerektiği bu dönemde daha da kıymetli hale geliyor. Ben fuarın sektöre, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

asansor-ihracatinin-yarisi-konyadan-004.jpg

asansor-ihracatinin-yarisi-konyadan-005.jpg

asansor-ihracatinin-yarisi-konyadan-006.jpg

asansor-ihracatinin-yarisi-konyadan-007.jpg

asansor-ihracatinin-yarisi-konyadan-009.jpg

asansor-ihracatinin-yarisi-konyadan-010.jpg

Etiketler :