ASELKON A.Ş.’den gururlandıran destek

Türkiye’yi yasa bağan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye tüm gücüyle yardım ve destek sağlayan Konya’da depremzedelere yardımlar tüm hızıyla sürüyor. Konya’da vinç ve savunma sanayi ürünleri üretimi yapan ASELKON A.Ş., üretiminin bir bölümünü konteyner yapımına ayırarak depremzedelerin yaralarını sarıyor.
ASELKON A.Ş.’den gururlandıran destek

Merkez üsleri Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplam 11 ili etkileyen depremlerin ardından Konya’dan bölgeye yardım ve destekler adeta yağmur gibi yağdı. Depremin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen Konya’daki yardım ve destekler tüm hızıyla da sürmeye devam ediyor. Depremin hemen ardından bölgeye gerekli yardım sağlayan ASELKON A.Ş firması şimdi de konteyner üreterek depremzedelere sıcak bir yuva sağlıyor. Vinç ve savunma sanayi ürünleri üreten firma, depremzedelerin yarasını sarmak için fabrikadaki üretimin bir bölümünü konteyner üretimi için ayırdı.

aselkon-3.jpeg

Günlük olarak üretilen konteynerler anında bölgeye ulaştırılıyor. AFAD koordinasyonunda yapılan destekler sayesinde Konya’daki ASELKON A.Ş firmasında üretilen konteynerler barınma ihtiyacı olan depremzedelere anında ulaştırılıyor. Yapılan konteynerler aynı zamanda tam donanımlı bir yaşam alanın çevriliyor.

aselkon-1.jpg

DEPREMDEN SONRA VİNÇ DESTEĞİ DE SAĞLANDI

ASELKON A.Ş firması depremin hemen ardından enkaz altında kalanları kurtarmak için en önemli kurtarma aracı olan vinç desteğini de bölgeye sağladı. Firma bünyesindeki birçok vinç ve çalışanı bölgeye ulaştırılarak depremin ilk gününden bu yana arama-kurtarma çalışmalarında önemli roller üstlendi. ASELKON A.Ş firması tüm bu desteklerin yanında bir tane de arama-kurtarma ekibini deprem bölgesine yönlendirmişti.

aselkon-2.jpeg

Ekibin çalışmalarında bir kişi enkazın altından canlı olarak kurtarıldı. ASELKON A.Ş firması ayrıca AFAD’a da çeşitli ayni yardımlarda da bulunarak örnek olmayı başardı. Firma tarafından yapılan açıklamada, ülkemizim büyük bir felaketten geçtiğini bu durumda hep birlikte tek yürek olarak hareket edilmesi gerektiğinin de altı çizildi.

•SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

aselkon-6.jpg

 Muhabir
Etiketler :