ASELSAN'dan sonra Konya'ya stratejik bir yatırım daha! Sanayiciler onu bekliyor

ASELSAN benzeri stratejik bir yatırımı daha Konya’ya kazandırmak üzere olduklarını söyleyen KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, “Tıpkı Marmara Bölgesinde kurulan bor karbür tesisleri gibi Konya’ya da çelik karbür tesisi kurulması için çalışmalar yürütüyoruz. Eğer bu proje neticenelerse, Konya’da ASELSAN örneği bir yatırım daha olacak” dedi.
ASELSAN'dan sonra Konya'ya stratejik bir yatırım daha! Sanayiciler onu bekliyor

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Başkan Yardımcısı Necip Çimen, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk İyibildiren ve Konya Sanayi Odası Basın Müşaviri Fatih Ulutaş gazetemiz ziyaret etti. Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu’nun misafiri olan heyet, Konya sanayisindeki son durumdan bahsetti. Türkiye'de en fazla ihracat yapan iller sıralamasında ise 10’uncu sırada bulunan Konya sanayisini daha güçlü hale getirebilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, “Seçimlerden piyasalarda bir belirsizlik vardı. O sebeple Organize Sanayi Bölgelerimizde de kısmen bir yavaşlama gerçekleşmişti. Ama seçimler sağlıklı bir şekilde bitti, yeni kabine belli oldu. Kabine üyelerine baktığımız zaman tecrübeli ve olumlu bir kabine oluşturulduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda ekonomik ve sosyal açıdan bir rahatlamanın yaşanmasını bekliyoruz. Ülkemiz olumlu bir iklime giriş yaptı. İnşallah iş dünyası olarak bundan sonra daha çok çalışacağız ve daha çok büyüyeceğiz. İhracat yapacağız, ülkemize döviz kazandıracağız.” ifadelerine yer verdi.

kso-3.jpg

‘KONYA ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR SANAYİ ŞEHRİ OLACAK’

Konya’nın daha güçlü bir sanayi şehri haline geleceğini ifade eden Büyükeğen, “Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat iştahı son derece yüksek olan Konya’mız, inşallah çok daha güçlü bir sanayi şehri haline gelecek. 2023 yılındaki ihracat rakamlarımızın 4 milyar dolar üzerine çıkmasını bekliyoruz. Sanayilerimizde geleneksel yatırımdan ziyade, özellikle son zamanlarda hızla teknolojik yatırımlar yapılıyor. İnşallah bunlarla beraber daha iyi yerlere gideceğiz. ASELSAN ile birlikte sanayimizde yeni ve nitelikli yatırımların artacağını düşünüyoruz. ASELSAN benzeri stratejik bir yatırımı daha Konya’ya kazandırmak üzereyiz. Tıpkı Marmara Bölgesinde kurulan bor karbür tesisleri gibi Konya’ya da çelik karbür tesisi kurulması için çalışmalar yürütüyoruz. Eğer bu proje neticenelerse, Konya’da ASELSAN örneği bir yatırım daha olacak.” şeklinde aktardı.

kso-ziyaret-1-002.jpg

‘YEŞİL DÖNÜŞÜM VE SIFIR KARBON AYAK İZİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR’

Yeşil dönüşüm ve Sıfır Karbon Ayak İzi politikasına yönelik çalışmalarının devam ettiği belirten Büyükeğen, “Yeşil dönüşümle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu her halükarda olması lazım. Belirli bir noktaya getiremezsek ihracatımız sıkıntıya girer. Sıfır Karbon Ayak İzi projesi netleşmedi ama çalışmalarını yapmaya başladık. Sanayilerimizdeki dönüşüm hızlandı” şeklinde konuştu.

kso-ziyaret-4-006.jpg

‘SANAYİCİNİN EN BÜYÜK SORUNU İŞÇİ BULAMAMAK’

Sanayicilerin en büyük problemlerinden birinin de işçi bulamamak olduğunu söyleyen Büyükeğen, “Konya’da işçi bulma problemimiz var. Bu ciddi bir sorun. Aslında ülkemizde görünürde yüzde 10 civarında bir işsizlik var ama burada işsizliği hangi insanların oluşturduğu önemli. İşsizlik maaşı alan insanları mı? Yaş itibariyle EYT ile emekli olup çalışmayan insanlar mı? Yoksa iş beğenmeyen insanlar mı? Bunlar önemli. Burada ülkemizin çalışma politikalarını da bir gözden geçirmemiz lazım” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

kso-ziyaret-2-002.jpg

 Muhabir
Etiketler :