Asgari ücret pazarlığında Bakan Selçuk'tan ilk mesaj: Beklentilere uygun karar çıkacağına inanıyorum

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücret pazarlığında, asgari ücretin işçi ve işverenlerin beklentilerine uygun, seviyede belirleneceğine dair ilk mesajı verdi.
Asgari ücret pazarlığında Bakan Selçuk'tan ilk mesaj: Beklentilere uygun karar çıkacağına inanıyorum

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısına başkanlık ediyor.

Çalışma Bakanı Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda konuşuyor.

"ASGARİ ÜCRETİN BEKLENTİLERE UYGUN, ÇALIŞMA HAYATINA OLUMLU KATKI SAĞLAYACAK SEVİYEDE BELİRLENECEĞİNE İNANIYORUM"

Bakan Selçuk, toplantı öncesinde "Bakanlık olarak bu süreçte bir hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz. Asgari ücretin işçi ve işverenlerin beklentilerine uygun, çalışma hayatına olumlu katkı sağlayacak seviyede belirleneceğine inanıyorum." mesajını verdi.

"DESTEK SÜRELERİNİ UZATTIK"

Bakan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"İşveren ve çalışanlarımızın en alt sınır olan asgari ücretin üzerinde anlaşmaları mümkün. Biz mutabakat ile asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz. Çalışmalar işçilerimizin, işverenlerimizin ve hükümetimizin 5'er üye ile temsil edildiği komisyon tarafından yapılmakta. Bu ilk toplantıdan sonra bütün sosyal taraflar da kendi tekliflerini, taleplerini açık ve net bir şekilde ifade edecekler. 1 Aralık itibarıyla kısa çalışma ödeneğine yeniden başvurular almaya başladık. Bu kez daha da hızlandırmak için e-Devlet'ten başvuruları alıyoruz. Normalleşme desteğinin uygulanma süresini de uzattık. Buradaki asgari ücretin tespiti konusunda tüm taraflar görüşlerini ay boyunca açık ve net bir şekilde ifade edecek. Önümüzdeki iki toplantı Türk-İş ve TİSK'in ev sahipliğinde olacak, son toplantımızı da Bakanlığımız ev sahipliğinde yapacağız."