"Asıl Mesele Postmodern Darbe" konferansı

TBMM 20. Dönem Rize Milletvekili Yılmaz:- "Darbeler 28 Şubat'ta başlamadı. Anadolu topraklarında devlet olduğumuz tarihten itibaren darbelerle karşı karşıyayız. Neden bunlar oluyor? Türkiye dünyanın barış köprüsüdür, dünyadaki İslam medeniyet köprüsünü yı
"Asıl Mesele Postmodern Darbe" konferansı

İSTANBUL (AA) - TBMM 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, "Darbeler 28 Şubat'ta başlamadı. Anadolu topraklarında devlet olduğumuz tarihten itibaren darbelerle karşı karşıyayız. Neden bunlar oluyor? Türkiye dünyanın barış köprüsüdür, dünyadaki İslam medeniyet köprüsünü yıkmak istedikleri için." dedi.

Şevki Yılmaz, Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde belediye tarafından düzenlenen "Asıl Mesele Postmodern Darbe" konulu konferansta, 28 Şubat sürecini ve Türkiye'de yaşanan darbeleri anlattı.

Yılmaz, 28 Şubat postmodern darbesinin geçmiş darbelerle aynı hedefi güttüğünü belirtirken, "Darbeler 28 Şubat'ta başlamadı. Anadolu topraklarında devlet olduğumuz tarihten itibaren darbelerle karşı karşıyayız. Neden bunlar oluyor? Türkiye dünyanın barış köprüsüdür, dünyadaki İslam medeniyet köprüsünü yıkmak istedikleri için." diye konuştu.

28 Şubat'ı "darbelerin en hafifi" şeklinde nitelendiren Yılmaz, "Çok bedel ödenerek bugünlere gelinmiştir. Arkasından medeniyetimize açılan savaş karşısında bu millet her zaman liderini bulmuş ve liderini kendi içinden çıkarmıştır. Erbakan Hoca'ya 28 Şubat'ı yapmasaydılar, hocamın liderliğinden şüphe ederdim. Tabii yapacaklar, o kadar büyük hizmeti yapanı ödüllendirecek mi masonlar?" ifadesini kullandı.

Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişimini "dost modern darbe" olarak yorumlayarak, 12 Eylül'de Türk'ü Türk'e vurdurduklarını söyledi. Yılmaz, "Allah bir daha o günleri yaşatmasın." değerlendirmesinde bulundu.

- Darbelerin işleyişi

Avrupa'da hiçbir ülkede ordunun halkın iradesine müdahale etmediğini dile getiren Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Avrupa'da darbe gösterin bana, hangi ülkede halkın iradesine ordu müdahale etmiştir? Ne Fransa'da vardır ne Avrupa'nın diğer ülkelerinde. Fransız ihtilalini asker yapmamıştır. O halkın direnişidir. Amerika'da 500 yıldır darbe yoktur. Ama darbe üçüncü dünya ülkelerinde emperyalistlerin çıkarları zarara uğradığı zaman işler. 1953 yılında İran'da açlıktan ölen var, dünyanın en zengin petrol ülkesi. (Muhammed) Musaddık denen bir adam başbakan oldu; 'Petrol bende, açlık bende.' dedi. Bakanlar Kurulu'nu topladı, İngiliz petrol şirketlerini kovdu, petrolü millileştirdi. Halk bu duruma sevindi, dua etti. O da sevinçle yatağa yattı, saat 03.00, başbakanın kapısı çalınıyor. Pencereden bakıyor ki tanklar var. Tanklar başbakanın evini sarmış. Aşağı indi, albay, 'Seni götüreceğiz.' dedi. Musaddık, 'Oğlum sen İngiliz misin? Ben İngiliz'i kovdum, seni gönderdiler.' dedi. Albay, 'Emir kuluyuz.' deyince Musaddık, 'Sen emir kulu değilsin, Allah kulusun.' diyerek tepki gösterdi."

Musaddık'ın idamla yargılandığı mahkemede, "Şimdi anladım ki emperyalist ülkelerin sömürdüğü dünyanın köle halkları kendi ordularının işgali altındadır." sözlerine bugün de katıldığını kaydetti.

- Menderes'i idama götüren 5 sebep

Şevki Yılmaz, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in, "Demiri (ağır sanayi) kullandığı, tüccarın önünü açtığı, Avrupa'ya işçi göndermediği, Osmanlı ailesine af kanunu çıkardığı ve Bağdat Paktı'na imza attığı için" idama mahkum edildiğini savundu.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Demiri kullandığı için Menderes'i astılar. Demiri kullananı bu ülkede yaşatmazlar. Sen ağır sanayi, demir sanayi diyeceksin. 1951 yılına kadar Türkiye Avrupa'nın çöplüğü gibiydi. Anadolu tüccarını desteklediği için idam edilmiştir. Avrupa'ya işçi göndermediği için asıldı. Anadolu'dan köle göndermedi. Afrika'yı işgal ettiler, Afrikalı köleler getirildi. Peki bizi kim işgal etti? Anadolu çocuğu Avrupa'da çöpçüdür? Konyalı, Sivaslı, Yozgatlı 3 milyon insan Avrupa'da köledir. Kanınıza dokunmuyor mu? Kanada, İngiliz sömürgesinde valilik olarak yönetilir, Avustralya valilikle yönetilir, orada binlerce kardeşimiz köledir. Menderes, 1953 yılında Alman Çalışma Bakanı'nı kovmuştur. 'Erkeklerimiz azaldı, Avrupa yıkıldı. İki harp geçirdik, bize erkek lazım.' dedi. Menderes, 'Osmanlı torununa bu hakarettir. Ben hayattayken tek bir Anadolu çocuğu gitmeyecek.' dedi. Menderes 15 Eylül 1961'de asıldı, ilk köle işçi 15 Kasım 1961'de gönderildi. Konyalı niçin çoktur? İstanbul'da Sivaslı niçin çoktur? Yozgatlı niçin çoktur Avrupa'da? Bu CHP sadece darbe değil, bu şehirlere de darbe vurmuştur. Bu şehirler idam edilen şehirlerdir."

- "Bunda bir bit yeniği yok mu?"

Menderes'in İslami değerlerin önünü açtığına vurgu yapan Yılmaz, şöyle devam etti:

"İslami değerlerin önünü Menderes açmıştır. Ezan-ı Muhammedi'yi dinleyemiyoruz, 17 sene yasak. Menderes geldiği gün Allah-u Ekber diyerek ezan okutuyor. Osmanlı ailesine af kanunu çıkardığı için Menderes idam edilmiştir. Bağdat Paktı'nı kurduğu için idam edildi. D8'in mimarı Menderes'tir. Hiç düşündünüz mü? İhtilalin Maliye Bakanı ile ne ilgisi var? Maliye Bakanı asıldı. Dışişleri Bakanı'nın ihtilalle ne ilgili var? Bunda bir bit yeniği yok mu? Terör olayı olmuş, talebeler kavga etmiş, kendileri tezgahlıyorlar. Ordumuzda terör bahanesiyle başbakanı asıyorlar. Peki terörün sorumlusu içişleri, neden Dışişleri Bakanı asılıyor? Araştırdım, buldum. Bağdat Paktı'na imza attıkları için idam edilmişlerdir."

28 Şubat sürecinde kendisine 2 bine yakın dava açıldığını söyleyen Yılmaz, "28 Şubat'ta 2 bine yakın dava açtılar bana. En çok dava açılan kardeşinizim. 'İdam idam' diyerek asmak için sıraya girmişler. Allah'ın koruduğuna kim zarar verir? Ben buradayım, Çevik Bir, sen neredesin? Mahkeme konularından biri Osmanlı'yı methettim diye yargılandım. Ben Osmanlı'nın torunu değilim, ben Osmanlı'nın oğluyum." dedi.

Belediyenin hazırladığı 28 Şubat videosunun izlettirildiği konferansa, çok sayıda kız imam hatip lisesi öğrencisi katıldı.

Kaynak: