ASKON Konya'dan Balkanlara çıkartma

ASKON Konya'dan Balkanlara çıkartma

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi yönetim kurulu ve üyelerden oluşan 20 kişilik heyet ikili iş görüşmeleri kapsamında Balkanlar  yolculuğu başladı.

Sırbistan ve Bosna Hersek ziyaretleri ile 2 ülke ziyaret edilmiş olacak. Ziyaret kapsamında Konya için yeni pazar arayışları ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek. Konuyla alakalı bir açıklama yapan ASKON Konya Şube Genel Sekreteri Muaz Gülyiğit, ASKON'un düzenlediği yurt dışı gezilerinin çok verimli geçtiğini dile getirdi. Gülyiğit, "Konya Şubesi olarak üye firmalarımıza yönelik  yılda en az 4 kez yurt dışı iş gezisi düzenliyoruz. Bu gezilerimiz Devlet  destekli olup maksimim seviyede verimli geçmesi için  program öncesinde  sekreteryamız tarafından yaklaşık 3 ay  çalışma yapılmaktadır. ASKON olarak şimdi de yine 2 ülkeye birden iş  ve teknik inceleme  gezisi düzenliyoruz. Bu ülkeler Bosna Hersek ve Sırbistan olacaktır. Bu ülkelerde Büyükelçilerimiz ve Ticaret Müşavirlerimizden brifingler alacağız. Ardından ticaret, sanayi odaları ve işadamları derneklerinin üyeleri ile ikili iş görüşmeleri yapılacaktır. Daha sonra  yatırım ajanslarından ise bulunduğumuz ülkelerde   yatırım olanakları hakkında bilgiler alacağız" dedi. Ayrıca,ben inanıyorum ki tarihsel anlamda önemli bağlarımızın olduğu Bosna Hersek’le, ilişkilerimize kısa zaman içerisinde yeni bir çehre ve soluk katacağız. Bu ziyaretlerimizin yatırıma dönüşeceğinden de hiç şüphemiz yoktur.

AMAÇ İHRACATI ARTIRMAK

Konya'nın ihracatını artırmak için mücadele ettiklerini dile getiren Gülyiğit, "Konya'mızın ihracatını artırmak için ASKON olarak dur durak bilmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. ASKON Konya şubemizin diğer ekipleri dünyanın farklı bölgelerinde pazar araştırmalarına devam ederken, bizler de 20 işadamımızla Balkan ülkelerine iş gezisi icra edeceğiz. İşadamlarımızın Konya'da en güvenilir kapılarından bir tanesi olan ASKON üye olan firmaların daima büyümesini gelişmesini ekonomiye daha fazla katma değer üretmelerine olanak sağlamaktadır. İş gezimizin katılımcı heyetimiz ve Şehrimiz adına hayırlar getirmesini temenni ederiz" diye konuştu.