ASM’ler pandemi öncesi rakamlara ulaştı

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, 31 Nolu TOKİ ASM ile 34 Nolu Hekim Hacıpaşa Aile Sağlığı Merkezlerinde incelemelerde bulundu. Görevleri başında olan hekim ve sağlık çalışanları ile sohbet eden Prof. Dr. Koç, aile sağlığı merkezlerinden hizmet alan vatandaşlar ile de konuşarak sunulan hizmetlerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.
ASM’ler pandemi öncesi rakamlara ulaştı

Aile sağlığı merkezlerinde verilen 1. Basamak sağlık hizmetlerinin önemine değinerek yapmış oldukları fedakâr çalışmalar nedeni ile sağlık çalışanlarına teşekkür eden Prof. Dr. Koç, aile hekimlerinin sahada yaşadıkları sıkıntıların ve çalışma koşullarının düzeltilmesi hususunda önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizdi. Sağlık alanında yaşanan dönüşümde aile hekimlerinin rolünün tartışılamaz bir noktada olduğunu söyleyen Prof. Dr. Koç, “Ülke adına sağlık verilerimizin güncellenmesi, hangi durumda olduğumuzun farkına varılması ve sağlık alanında geleceğe dönük hedeflerin belirlenebilmesi adına aile hekimlerimiz son derece değerli hizmet sunmaktadırlar. Özellikle tarama programları sayesinde ülkemiz ve geleceğimiz adına çok önemli hizmetleri aile hekimlerimiz yerine getirmektedir. Tarama rakamları konusunda hızla pandemi öncesi istatistiklere ulaşıyor olmaktan dolayı da son derece mutluluk duyuyorum” dedi.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Birinci basamak sağlık hizmetleri sunulan sağlık tesislerinin çağdaş standartlara ulaşması adına yatırımlara devam ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere belediye ve hayırseverlerimizin verdiği desteklerle son 5 yıl içerisinde 36 aile sağlığı merkezimizi tamamlamış bulunmaktayız.  Ayrıca yine aynı şekilde yapımı devam eden, proje ve protokol aşamasında olan 40 ASM inşaatımız da inşallah kısa sürede tamamlanacaktır” şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü ve hizmet başkanları ile karşılıklı konuşma ve dertlerini anlatma fırsatı bulan aile hekimleri ve sağlık çalışanları da ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler. Aile sağlığı merkezi ziyaretlerinde İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’a Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hasan Çiftci, Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Özüdoğru ve Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Saliha Acar’da eşlik ettiler. •HABER MERKEZİ