Assan Alüminyum’un fabrikası resim galerisine dönüştü

Assan Alüminyum, Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladığı tabloları satın alarak, fabrikasında sergilemeye başladı
Assan Alüminyum’un fabrikası resim galerisine dönüştü

İSTANBUL (AA) - Assan Alüminyum, fabrika duvarlarını Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladığı tablolarla donattı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Assan Alüminyum, sanatı ve genç sanatçıları destekleme vizyonu doğrultusunda fabrika duvarlarını Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladığı tablolarla donattı. Yapılan iş birliği neticesinde resim bölümü öğrencilerinden tablo satın alan ve fabrikasında sergileyen Assan Alüminyum, bu eserleri daha sonra genel müdürlük binasında da sergileyecek.

Geçen yıl Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileriyle benzer bir çalışmayı ilk kez hayata geçirerek sanatı fabrikaya taşıyan Assan Alüminyum, bu uygulamasıyla Türkiye’de bir ilke imza atmıştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, Assan Alüminyum olarak, bir ülkenin ideal medeniyet seviyesine ulaşmasında ekonomik gelişmişliğin yanı sıra kültürel bir zenginliğe de sahip olmasının önemine inandıklarını kaydetti.

Bir yandan Türkiye'nin ekonomisinin büyümesine katkıda bulunan çalışmaları sürdürürken, bir taraftan da sanata ellerinden geldiğince destek vermeye gayret ettiklerini bildiren Güngör, "Bu vizyon doğrultusunda son iki senedir farklı üniversitelerle iş birliğine giderek genç sanatçılarımızı destekliyor, onların yaptıkları el emeği göz nuru eserlerini satın alıyoruz. Fabrikamızın duvarlarını süslediğimiz bu çok kıymetli eserler, çalışanlarımızdan da büyük ilgi görüyor. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de sanatı ve sanatçıyı destekleyen projelere imza atmayı sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: