Asya borsaları karışık seyretti

İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında karışık bir seyir izlendi.Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında Omicron varyantıyla birlikte dünya genelinde vaka...
Asya borsaları karışık seyretti

İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında karışık bir seyir izlendi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında Omicron varyantıyla birlikte dünya genelinde vaka sayıları rekor kırarken, Çin'in Kovid-19'a karşı "sıfır tolerans" politikası ekonomik toparlanmaya ilişkin endişeleri artırıyor.

Çin'de, halen bazı şehirlerde devam eden kısıtlamaların süresinin uzatılması ve Omicron varyantı nedeniyle artan vaka sayıları, konuya ilişkin haber akışının yatırımcıların odağında kalmasına neden oluyor.

Öte yandan, Dolar/Japon yeni paritesi 115,7 ile son beş yılın en yüksek seviyesine çıkarken, güçlü küresel büyüme beklentilerinin Japon yenini, dolar karşında daha da baskılayabileceği ifade ediliyor.

Bugün açıklanan makroekonomik verilere göre imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) Japonya'da 54,3'e ve Çin'de 50,9'a yükselerek beklentileri aştı.

Çin Merkez Bankası'nın (PBoC) kısa dönemli likidite miktarını düşürmesi ve sıkıntıda olan emlak sektörünün yaklaşan tahvil ödemelerinin risk iştahını törpülemesiyle Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,20 azalarak 3.632 puandan günü tamamlarken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,2 düşüşle 23.232 puanda seyrediyor.

Güney Kore'de Kospi endeksi yatay seyirle 2.989 puan ve Avustralya'da ASX 200 endeksi yüzde 1,95 yükselerek 7.589 puan ve Japonya'da Nikkei 225 endeksi de yüzde 1,77 artışla 29.301 puandan kapanış yaptı.

Hindistan'da Sensex endeksi ise yüzde 0,67 artışla 59.591 puanda bulunuyor.

Kaynak:

Etiketler :