Ateşin kahramanları, yürekleri fethetti

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yangınlara ve olaylara müdahale etmeye devam ediyor. Daire Başkanı Cevdet İşbitirici’nin açıkladığı 2022 yılı istatistiklerine göre 4 bin 495 yangına müdahale edilirken 10 bin 66 tane daha çeşitli alanlarda müdahaleler gerçekleştirildi.
Ateşin kahramanları, yürekleri fethetti

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin 2022 yılındaki çalışmaları dolu dolu geçti. Yaz aylarında yangın müdahaleleri fazla olurken, diğer aylarda ise arama kurtarma, hayvan kurtarma ve diğer olaylara müdahaleler yoğunluk oluşturdu.

itfaiye-6.jpg

Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, Konya İtfaiyesinin 2022 yılındaki istatistiklerini açıkladı. 85 istasyonda 233 araç ve 885 personelle birçok olaya müdahale edilirken onlarca insan ve hayvan da bu olaylara yapılan müdahalelerle hayatını kurtardı. Ateşin Kahramanları olarak adlandırılan Konya İtfaiyesi yaptığı hayati müdahalelerle de yürekleri fethetti.

14 BİN 561 OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ

Konya İtfaiyesinde görevli “Ateşin Kahramanları” toplamda 14 bin 561 olaya müdahale etti. Bu olaylardan 4 bin 495’i yangınlardan oluştu. 2 bin 924 yangın önleme faaliyeti gerçekleştirilirken 993 arama kurtarma ve bin 720 tane de hayvan kurtarma operasyonu yapıldı. Ateşin Kahramanları sadece olaylara müdahalede değil, diğer olaylar ve baca denetimi müdahaleleri de gerçekleştirdi. Bu kapsamda bin 919 diğer olaylara müdahale olurken 2 bin 510 baca denetimi yapıldı. Konya İtfaiyesi bu sayılarla 2022 yılını yoğun çalışma temposuyla geride bıraktı.

itfaiye-1.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 2021 yılında da 6 bin 335’i yangın, 4 bin 216’sı arama-kurtarma ve trafik kazaları olmak üzere 10 binin üzerinde olaya müdahale etmişti.

itfaiye-2.jpg

OKUL GİBİ FAALİYET GÖSTERDİ

Konya İtfaiyesi olaylara müdahalelerin yanında eğitim ve öğretim çalışmalarını da sıklıkla yürüttü. Bu kapsamda eğitim çalışmalarına katılan kişi sayısı 104 bin 67 olarak kayıtlara geçti. Konya İtfaiye Eğitim Merkezi’nde 2022’de yapılan eğitimlerde Nijerya Federal Cumhuriyeti’nden gelen itfaiyecilere eğitim verildi. Nijerya İtfaiye ekiplerinden 1.500 personel Konya İtfaiye Eğitim Merkezi’nde eğitim gördü. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, şehir merkezindeki ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik “Çocuk Kahramanlar” temasıyla itfaiye eğitimleri düzenleyerek çocuklara yangından korunma bilinci kazandırdı. Medeniyet Okulu Projesi kapsamındaki eğitimlere 28 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisi katıldı. “Afetlere dirençli toplum oluşturma” vizyonu çerçevesinde 1999 Düzce Depreminin yıl dönümü olan 12 Kasım’da ülke genelinde afetlere yönelik farkındalığı artırmak ve deprem anında doğru davranış şekillerini pekiştirmek amacıyla AFAD koordinasyonunda 81 ilde eş zamanlı olarak saat 18.57’de “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı gerçekleştirildi.

itfaiye-7.jpg

Uluslararası alanda bilgi ve tecrübesiyle model olan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı iş birliğinde farklı ülkelerde itfaiyeci eğitimlerine devam etti. Konya Büyükşehir Belediyesi, kardeş şehir işbirliği çerçevesinde Filistin El-Halil Belediyesi itfaiyecilerine acil durum ve afetlere müdahaleyi geliştirmek amacıyla 6 gün süren “Temel İtfaiye Er Eğitim“ programı gerçekleştirdi. Daha önce Özbekistan, Karadağ, Tacikistan ve Libya’daki itfaiyecilere eğitim veren Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, TİKA ortaklığıyla Gambiya Cumhuriyeti’nin çeşitli bölgelerinde itfaiyecilik faaliyeti yürüten itfaiyecilere de eğitim verdi.

• SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :