ATO üyelerine "Satış ve Pazarlamada Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi" verildi

ATO Başkanı Gürsel Baran:- "İşletmelerin en önemli rekabet aracı müşteri ilişkileridir"
ATO üyelerine "Satış ve Pazarlamada Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi" verildi

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, müşteriyle doğru ilişki kurmanın ticaretin anahtarı olduğunu ve eğitimle bunun geliştirilebileceğini belirterek, "İşletmelerin en önemli rekabet aracı müşteri ilişkileridir." ifadesini kullandı.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Oda üye ve çalışanlarının mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yürütülen faaliyetler kapsamında "Satış ve Pazarlamada Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi" verildi.

İhsan Ataöv tarafından gerçekleştirilen eğitimde satış ve pazarlamada ilk izlenim, iletişim teknikleri ve ikna yöntemleri başlıkları ele alındı.

ATO Başkanı Baran, eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, Odanın sektörleri temsil eden 67 meslek komitesine kayıtlı üyelerinin talep ve sorunlarının çözümüne ilişkin yaptıkları çalışmaların yanı sıra eğitim faaliyetlerine de önem verdiklerine dikkati çekerek, "Biz başkentin Ticaret Odasıyız, ülkemizin ve şehrimizin ekonomisini bir adım daha ileriye götürmek ve üyemizin gelişimine katkı sağlamak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Oda olarak kişisel gelişimden muhasebeye, dış ticaretten elektronik ticarete kadar birçok alanda eğitim programı düzenlediklerini belirten Baran, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile olan iş birliği kapsamında mesleki belgelendirme çalışmalarını da sürdürdüklerini bildirdi.

Baran, müşteriyle doğru ilişki kurmanın ticaretin anahtarı olduğunu, eğitimle bunun geliştirilebileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İşletmelerin en önemli rekabet aracı müşteri ilişkileridir. Satış ve pazarlamada, iletişim kurduğunuz her insanla ilişki geliştirebilmek için ortak bir konu üzerinde diyalog kurmak gerekiyor. İşte bu eğitimle doğru diyalogu nasıl kurabileceğinizi öğreniyorsunuz. Eğitimin yanı sıra müşteriyle güzel ve sağlıklı ilişki kurmanın en temel yolu insanın işini sevmesidir. Severek yapıldığında insana en çok mesleki tatmin yaşatacak işlerden birisi satış ve pazarlamadır."


Kaynak: