Avcı ile Terim, 6. randevuda

Süper Lig'de pazar günü karşı karşıya gelecek Beşiktaş ile Galatasaray'ın teknik direktörleri Abdullah Avcı ve Fatih Terim 6. kez birbirlerine rakip olacak- İki teknik adamın rekabetinde galibiyet sayılarında Terim'in 2-1 üstünlüğü bulunuyor
Avcı ile Terim, 6. randevuda


İSTANBUL (AA) - ERCAN ÇAKAR - Süper Lig'in 9. haftasında 27 Ekim Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde teknik direktörler Abdullah Avcı ile Fatih Terim, 6. kez karşı karşıya gelecek.

Tecrübeli teknik adamlar, daha önce tamamı ligde olmak üzere 5 kez birbirlerine rakip oldu.

Beşiktaş'ta sezon öncesinde teknik direktörlük görevine getirilen Abdullah Avcı, bu müsabakalara Medipol Başakşehir ve İstanbulspor ile çıktı. Fatih Terim ise söz konusu karşılaşmalarda Galatasaray'ın başında bulundu.


- Terim galibiyetlerde 2-1 üstün


İki teknik adamın rekabetinde Fatih Terim 2, Abdullah Avcı ise 1 kez galibiyet sevinci yaşadı, 2 maç ise berabere bitti.

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray bu maçlarda 6 gol atarken, Avcı'nın takımları ise 5 golle karşılık verdi.

Terim ve Avcı'yı karşı karşıya getiren ilk mücadele 19 yıl önce Galatasaray ile İstanbulspor arasında oynandı. Ali Sami Yen Stadı'ndaki karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

Tecrübeli teknik adamlar arasındaki rekabetin ikinci maçı 2011'de, o günkü adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir ile Galatasaray arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynandı. Avcı'nın takımı müsabakayı 2-0 kazandı.

Terim ve Avcı rekabetindeki üçüncü karşılaşma 2017-2018 sezonunda Türk Telekom Stadı'nda yapıldı. Terim yönetimindeki Galatasaray, Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup etti.

Fatih Terim ve Abdullah Avcı geçen sezon ise iki kez rakip olarak saha kenarında yer alırken, Medipol Başakşehir'in sahasında oynanan ilk maç 1-1 berabere bitti. Türk Telekom Stadı'nda oynanan ve kazananın şampiyon olacağı ikinci müsabakadan Galatasaray 2-1 galip ayrıldı ve kupayı müzesine götürdü.


- Avcı'nın ilk derbisi


Abdullah Avcı, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez derbi maçta görev alacak.

Tecrübeli teknik adam, ilk derbi sınavını Galatasaray karşısında verecek.


- Terim-Avcı rekabeti


Fatih Terim ile Abdullah Avcı rekabetindeki maçlar şöyle:

TarihKulvarTerim'in takımıAvcı'nın takımıSkor
19 Mayıs 2019Süper LigGalatasarayMedipol Başakşehir2-1
15 Aralık 2018Süper LigGalatasarayMedipol Başakşehir1-1
15 Nisan 2018Süper LigGalatasarayMedipol Başakşehir2-0
11 Eylül 2011Süper LigGalatasarayİstanbul B. Bld.0-2
21 Mayıs 2000Süper LigGalatasarayİstanbulspor1-1



Kaynak: