Avrupa üçüncüsü milli güreşçi Haydar Yavuz'un hedefi Paris 2024

- Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Haydar Yavuz: "Takım halinde çok iyi hazırlandık, ülkeme bronz madalya kazandırdım"- "Asıl hedefim 2024 Paris Olimpiyatları, 74 kiloda yarışarak Paris'ten ülkeme altın madalyayla dönmek istiyorum" - "To
Avrupa üçüncüsü milli güreşçi Haydar Yavuz'un hedefi Paris 2024

ANKARA (AA) - FATİH ÇAKMAK - Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan milli sporcu Haydar Yavuz, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na sıkleti tutmadığı için katılamadığını, asıl hedefinin 2024 Paris Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 70 kiloda Gürcü rakibi Mirza Skhulukhia'yı 7-1 yenerek Avrupa üçüncüsü olan Haydar Yavuz, AA muhabirine organizasyonu değerlendirdi.

Avrupa Şampiyonası'na hazırlık süreciyle ilgili milli güreşçi Haydar, "Takım halinde yoğun bir kampta çok iyi hazırlandık. Şampiyonada üçüncülük nasip oldu, ülkeme bronz madalya kazandırdım. Kamplarda beraber çalıştığımız oda arkadaşım Süleyman Karadeniz altın madalya aldı, bu beni de daha çok mutlu etti. Takım olarak da bütün arkadaşlarım mutlu oldu." diye konuştu.

Haydar, şampiyonada ülke adına daha çok sporcuyla madalya kazanmak istediklerini ifade ederek, "Her güreşçi ülkemizin bayrağını dalgalandırsın ama buna da şükür. Önümüzdeki turnuvalarda daha çok altın madalyayı tabii ki hedefliyoruz." dedi.

Avrupa şampiyonu Süleyman Karadeniz ile ASKİ Spor Kulübü'nün sporcuları olduklarını dile getiren Haydar, "Abdullah Çakmar hocamızla hazırlandık. Süleyman'la yıllardır kamplarda, şampiyonalarda hep birlikteyiz, beraber çalışıyoruz. Aramızda güzel bir rekabet de var, bir dahaki sefer onu geçmem lazım." şeklinde konuştu.


- "Asıl hedefim 2024 Paris Olimpiyatları'nda altın madalya"


Haydar, havalimanında Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve diğer federasyon yöneticilerinin kendilerine çok güzel bir karşılama yaptıklarını söyledi.

Aktif şekilde 15 yıldır güreştiğini, 10 yıldır milli takım kamplarında çalıştığını belirten milli sporcu, gençlerde ve 23 yaş altı grupta da milli takıma girdiğini, bir çoğunda 5. olduğunu, 23 yaş altı grupta bir kez Avrupa ikinciliği elde ederek gümüş madalya kazandığını anlattı.

Milli güreşçi, büyükler kategorisinde de ilk madalyasını bu şampiyonada bronzla kazandığını hatırlattı.

Yeni hedeflerine ilişkin de görüşlerini paylaşan Haydar Yavuz, şunları kaydetti:

"Asıl hedefim 2024 Paris Olimpiyatları; inşallah 74 kiloda yarışarak Paris'ten ülkeme altın madalyayla dönmek istiyorum. Bunun için çalışıyorum, yoğun bir şekilde kamplarımız devam ediyor. Hocalarımızla, arkadaşlarımızla iyi bir hazırlık geçireceğimizi düşünüyorum. Tokyo 2020'ye sıkletim olimpik olmadığı için katılamıyorum, inşallah Paris 2024'e katılacağım."


Kaynak: