Avrupa ve ABD'de binlerce dolara alıcı buluyor!

Amerika ve Avrupa'nın en değerli bitkisi Türkiye'de yüzüne bakan yok! Vücuttaki tüm organları baştan aşağı onarıyor.
Avrupa ve ABD'de binlerce dolara alıcı buluyor!

Papatyagiller familyasından olan deve dikeni, karaciğer problemleri ve mide rahatsızlıklarına karşı şifacı özelliğiyle bilinmekte. Deve dikeninin çayı da oldukça faydalıdır. Peki deve dikeni çayı faydaları nelerdir, deve dikeni çayı nasıl demlenir, deve dikeni çayı zayıflatır mı?

DEVE DİKENİ ÇAYI NE İŞE YARAR?

Farklı hastalıkların tedavisinde yardımcı olarak doktorlar tarafından tavsiye edilen deve dikeni çayı faydaları oldukça fazladır. Deve dikeni, papatyagiller familyasının en süslü üyelerinden biri. Mor ve beyaz renkli çiçekleriyle hemen ayırt edilebilen bitki, ülkemizde sütlü kengel, deve kengeli ve Meryem Ana dikeni gibi farklı isimlerle de anılıyor.

Dünya üzerinde Avrupa ve Amerika'da sıkça karşılaşılan deve dikeni, ülkemizde de Akdeniz ve Karadeniz iklimlerinin hakim olduğu alanlarda kolayca yetişme imkanı buluyor.

DEVE DİKENİ ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Deve dikeni çayı pek çok hastalığın ve şikâyetin tedavisinde doktorlar tarafından tavsiye edilen sağlıklı bir çaydır. Fakat bu çayın faydalarından yararlanabilmek ve olası oluşabilecek ters durumları engellemek noktasında doğru demlenmesi gereklidir. Deve dikeni çayı tarifi için gerekli malzemeler:

Tüketim miktarına göre en az 1 çay kaşığı kurutulmuş deve dikeni tohumu

250 ml içme suyu

DEVE DİKENİ ÇAYI TARİFİ

Bir bardak kaynayan suya deve dikeni tohumlarını ekleyerek 5 dakika boyunca kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatarak 5 dakika da demlenmesi için bekletin. Deve dikeni çayı demledikten sonra soğuk ya da sıcak olarak tüketebilirsiniz.

Arzu ederseniz deve dikeni çayına zencefil, limon suyu, tarçın ve Hindistan cevizi yağı ekleyerek de demleyebilirsiniz. Arzuya göre ekleyebileceğiniz bu malzemelerle deve dikeni çayı hazırlamak için şu tarifi uygulayabilirsiniz:

Kaynayan suya soyulmuş ve dilimlenmiş zencefil ekleyip 1 dakika kaynatın ve ardından ateşi kapatın. Ateşten aldığınız suyu deve dikeni tohumu ve tarçın ekleyerek 15 dakika demlenmeye bırakın.

Ardından çayı süzüp içerisine limon ve Hindistan cevizi yağı ekleyin. İster sıcak ister buz ekleyerek soğuk tüketebilirsiniz. Şeker kullanmayın, tatlandırıcı veya bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

YENİ HABER: Selçuk Özkan