Avrupa’ya Selçuklu damgası

Selçuklu Belediyespor Kulübü Tekvando Takımı Milli Sporcuları Alican Özcan ve Mahmut Bozteke, İngiltere’de düzenlenen Avrupa Şampiyonasından altın madalya ile döndü
Avrupa’ya Selçuklu damgası

Selçuklu Belediyespor Kulübü Tekvando Takımı Milli Sporcuları Alican Özcan ve Mahmut Bozteke, İngiltere’de düzenlenen Para Tekvando Avrupa Şampiyonasında iki altın madalya kazanarak şampiyonaya damga vurdu. Selçuklu Belediyespor Kulübünü ve ülkemizi temsil eden başarılar sporcular kazandıkları altın madalya ile 2024 Paris Olimpiyatlarına katılım yolunda da büyük bir avantaj elde etti.

ÖNCE FRANSIZ SONRA İTALYAN
Para Tekvando K44 58 kilogramda mücadele eden ve ilk altın madalyayı kazandıran Alican Özcan finalde karşılaştığı Fransız rakibi Bopha Kong'u 34-15 gibi farklı bir skorla mağlup ederek Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı. Selçuklu Belediyespor Kulübünün bir diğer Milli Sporcusu Mahmut Bozteke ise K44 63 kilogram finalinde İtalyan rakibi Antonio Bossolo'yu 15-11 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu.

PEKYATIRMACI’DAN DESTEK
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Avrupa Tekvando Şampiyonasında ülkemizi temsil eden Selçuklu Belediyespor Kulübü Tekvando Takımı Alican Özcan, Mahmut Bozteke ve İkra Kayır ile bir araya geldi. Milli Takım Sporcularımızın müsabakalarını yerinde takip eden Başkan Pekyatırmacı madalya sonrası büyük sevinç yaşadı. Başkan Pekyatırmacı’nın yanı sıra Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çakar ve Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz’da müsabakaları yerinde takip ederek sporculara destek verdi. Madalya töreninin ardından Başkan Pekyatırmacı ve Kulüp yöneticileri sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

TAKIM HALİNDE AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Taekwondo Milli Takımımız,  şampiyonayı 9 altın, 5 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 19 madalya ile tamamlayarak büyük bir başarıya ulaştı. Hem Tekvando hem de Para Tekvando Milli Takımlarımız kürsünün en üst basamağında yer almayı başardı. Milli Tekvandocularımız, 5 altın, 2 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 11, Para Tekvandocularımız ise 4 altın, 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 8 madalya kazandı. Madalya kazanan sporcularımız şu şekilde:

TEKVANDO
Altın:
Merve Dinçel (49kg), Zeliha Ağrıs (53kg), Hatice Kübra İlgün (57kg), Hakan Reçber (63kg), Emre Kutalmış Ateşli (+87kg)

Gümüş: Emine Gögebakan (46kg), Görkem Polat (54kg)

Bronz: Nafia Kuş (+73kg), Deniz Dağdelen (54kg), Muhammed Emin Yıldız (74kg), Enbiya Taha Biçer (87kg),

PARA TEKVANDO
Altın
: Nurcihan Ekinci (K44 47kg), Gamze Gürdal (K44 57kg), Alican Özcan (K44 58kg) Mahmut Bozteke (K44 63kg)

Gümüş: Meryem Betül Çavdar (K44 52kg), Seçil Er (K44 65kg), Mehmet Sami Saraç (K44 +80kg)