Avşa Adası Otelleri

Avşa Adası Otelleri
Avşa Adası Otelleri

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte İstanbul, Tekirdağ ve Bursalı vatandaşların uğrak noktası olan Avşa Adası’da akıllara gelmeye başladı. Adadaki oteller, moteller, pansiyonlar ve diğer kiralık apart villa evler tatil için hazırlıklarını sürdürüyorlar. Erken rezervasyonlarda %30’a varan indirim sağlayan tesis işletmecileri temmuz ve ağustos ayı için talebin şimdiden yüksek olduğunu açıkladı.

Marmara Bölgesi’nin popüler tatil bölgesi olan Avşa; ulaşım kolaylığı, uygun otel fiyatları, gece hayatı ve birbirinden muhteşem koyları ile her kesimden tatilciyi ağırlıyor. Bayram dönemlerinde %100 dolu kapasite olarak hizmet veren oteller bu yazda popülerliğini sürdürecek.

Avşa Adası Nerede?

Marmara Denizi’nin güneyinde kalan Avşa Adası Balıkesir’e bağlı ilçedir. Marmara Adalar ilçesi olan ada yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin, İstanbul ve Tekirdağlı tatilcilerin uğrak mekanı oluyor. İki günlük hafta sonu tatillerinde harika bir hafta sonu kaçamağı da olan Adaya ulaşım feribotlarla sağlanıyor. Nüfusu kış aylarında 3 bin civarında olan adaya aynı anda 250 bine kadar tatilci gelebiliyor. Bayram dönemlerinde rezervasyonların 15 gün kala kapandığı biliniyor.

avsa-adasi-otelleri-2.jpg

Avşa Adası Ulaşım

Avşa’ya ulaşım İstanbul’dan Yenikapı ve Bostancı’dan İstanbul Deniz Otobüsleri ile Tekirdağ’dan Ceyport Limanı’ndan arabalı feribotlarla ve Erdek’ten merkezdeki iskeleden arabalı feribotlarla sağlanmaktadır. Kış aylarında İdo feribot seferleri düzenlenmemektedir. Bahar ve yaz aylarında İDO seferleri düzenli sağlanmaktadır. Bahar döneminde adaya İdo Cuma akşamları yolcu getirip Pazar günleri İstanbul’a geri getirmektedir. Tekirdağ’dan ise kış ve bahar aylarında sadace hafta sonları seferler vardır. Erdek’den yılın 365 günü günde karşılıklı 2 sefer ile Avşa’ya ulaşım Gestaş firmasına ait arabalı feribot seferleri düzenlemektedir. Ayrıca Adalar 1 gemisi de günde bir kez Erdek’den adaya sefer düzenlenmektedir. Güncel Avşa Adası feribot fiyatları linkte belirtilmiştir.

Avşa Adası Koyları

Ada gelenlerin kendine hayran bıraktığı koyları meşhurdur. Bölgede diğer tatil beldelerinden farklı olarak sadece bayanların girebildiği kadınlar plajı da bulunmaktadır. Merkeze otobüs ve kendi aracınız ile ulaşım kolaylığı ile çekiciliğini artıran Avşa Adası koyları içerisinde en popüler Çınar ve Altınkum koylarıdır. Diğer koylar ise; Karadut, Kumtur, Manastır, Yiğitler, Mavikoy’dur. Koylara merkezden minübüs kalkmaktadır.

Avşa Adası Gezilecek Yerler

Avşa’da gezilecek yerler kısıtlıda olsa ada genelini mutlaka kendi aracınız ile turlamanızı tavsiye ediyoruz. Adanın güneyinde kalan Manastır mevkiinde Rumlar döneminden manastır kalıntıları yer almaktadır. Yiğitler Köyü ve Yiğitlerdeki Ali dede türbesi gezilecek yerler arasındadır. Altınkum plajındaki şahintepesi de Avşa’da keyifli anlar geçirebileceğiniz koyu panoramik olarak izleyebileceğiniz restaurant cafedir. Çınar koyu da mutlaka görmeniz gereken gezilecek yerler arasındadır. Burada çamlar altında piknik yapabilir denize girebilirsiniz.

Avşa Adası Eğlence ve Gece Hayatı

Gece hayatı ile ünlü adada 3 büyük disco ve 6 club-bar-taverna tarzı eğlence mekanı bulunmaktadır. Avşa Adası’nın popüler discoları Tanz, Arena, Liatris’tir. Gece kulüpleri ise Cadde Bar, Martı Bar, Squadron, Yaren Türkü Bar, Yörem Türkü Evi, Gıybet Bar’dır. Barlar sokağında bulunan bu barlar merkezdedir. Discolar mevkii ise merkeze 10 dakika mesafededir. Yürüyerekte gidebilirsiniz.

Avşa Adası Otelleri Fiyatları

Avşa’da otel fiyatları 2020 yaz sezonunda kişi başı 100 TL’den başlamaktadır. Ada genelinde az sayıda butik otel konseptinde otel vardır. Bir çok tesis sadece konaklama hizmeti sunarken bazı oteller kahvaltı dahil hizmet vermektedir. Her şey dahil konsepette otel yoktur. Sabah kahvaltı ve akşam yemeği dahil yarım pansiyon işletilen 3 otel vardır. Daha çok pansiyonculuğun hakim olduğı adada popüler tesisler ve pansiyon türleri aşağıdaki gibidir;

  • Altınkum Tatil Konakları, Y.P.
  • Bahar Aqua Resort, Y.P.
  • Afissia Garden Hotel, Y.P.
  • Zeus Otel, Y.P.
  • Park Otel, Kahvaltı D.
  • Anı Motel, Kahvaltı D.
  • Cane Motel,
  • Uludağ Apart Otel,
  • Kiraz Apart Otel, Kahvaltı D.
  • Nehir Deluxe Otel, Kahvaltı D.
  • Efe Suit,
  • Lara Zeynep Apart Otel,
  • Batu Suit
  • Ertol Apart, Kahvaltı D.

Tesisleri öne çıkmakta olup misafirlerinden olumlu geri dönüşler almaktadırlar. Konaklayacağınız oteli seçerken otel yorum ve puanlarına dikkat etmeniz hayalinizdeki tatili gönlünüzce geçirmenizde yararlı olacaktır. Gerçek misafir yorumlarını okuyup güncel bilgilere ulaşabileceğiniz https://avsa.bandirma.com.tr/ Avşa adası otelleri sayfasını tatile çıkmadan incelemenizde fayda vardır. Siteden direk otellerle iletişim kurup komisyon ödemeden rezervasyon yaptırabiliyorsunuz. Şimdiden iyi tatiller.