Avşa Adası Pansiyon ve Otelleri

Yaz aylarının gözde tatil beldesi Avşa Adası sahip olduğu denize sıfır oteller, pansiyonlar ve aile apartları ile bu yazda yeni misafirlerini ağırlamak için gün sayıyor.
Avşa Adası Pansiyon ve Otelleri

Yenilenen yüzü ve İstanbul,Tekirdağ ve Erdek'ten kolay ulaşım imkanı ile Avşa, bu yazda Marmara Bölgesi'nin en fazla rağbet gören tatil bölgesi olacağa benziyor...

Avşa Adası Nerededir?

Avşa Adası Marmara denizinin güneyinde yer almaktadır. Balıkesir'e bağlı olan ada özellikle sakin yaşamı ile yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği bölgelerden biri olmaktadır. Gözde tatil yerlerinden olan Avşa Adası özellikle muhteşem doğası ile dikkat çekmektedir. İstanbul ve çevresinde bulunan turist yoğunluğunun yer aldığı bölgelerden biridir.

Avşa Adası'na Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Tatilini adada yapmak isteyenler İstanbul'dan gelirken İDO feribotu ile ulaşım sağlayabilirler. Bostancı ve Yenikapı’dan kalkan feribot ile 3 saat 15 dakikalık bir süre sonucunda ulaşım sağlanmış olunur. Aynı zamanda İstanbul seyahat ile otobüs yolculuğuyla da ulaşım imkanı elde edildiğinden Tekirdağ'a bu şekilde gelinebilir. Tekirdağ'dan kalkan tekneler ile adaya geçiş yapılabilir. Yola çıkmadan internet üzerinden için araştırma yapmanızda da fayda vardır.

Avşa Adası Koyları

Avşa adasına gidenlerin mutlaka gezmesi gereken bölgeler arasında özellikle adanın meşhur koyları yer almaktadır. Aynı zamanda denize girmek isteyenler içinde koylar daha sakin ve huzurlu alanda deniz, kum ve güneşin keyfini çıkartmamıza yardımcı olmaktadır.

  • Tavşanlı Koyu,
  • Çınar Koyu,
  • Kumtur Koyu,
  • Yiğitler Koyu.

Avşa Adası Gezilecek Yerler

Avşa adasında tatil yapacak olanlar için gezilecek ve görülecek olan yerler arasında özellikle koylar ve köyler yer almaktadır. Türkeli köyü ve manastır kalıntıları, Ali dede türbesi ve yiğitler köyü sakin zaman geçirmek isteyenlerin tercihi olmaktadır. Sahilde yer alan kır gazinosu keyifli zaman geçirmek isteyenler için tercih edilebilir. Kiremit mezarlarda özellikle görülmesi gereken yerler arasında yer alır. 24 saat kesintisiz olarak tatilcilere imkanlar sunan ada bu yönü ile her mevsim tatilcilerin talep ettiği bölgelerden biridir.

Avşa Adası Konaklama

Tatil için için araştırma yapan tatilciler bu konuda tercih edebilecekleri farklı otel, motel ve apart seçenekleri arasından en uygun tercihleri yapabilirler. Ada da otel fiyatları kişi başı 50 TL'den başlayıp 150 TL'ye kadar çıkmaktadır. Otellerin büyük kısmı denize sıfır olarak konumlanmıştır. Eğer sizde bu yaz tatilinizi tamda rüyalarınızdaki gibi sabah dalga sesi ile uyanarak akşamda yakamozun keyfini seyrederek geçirmek istiyorsanız erken rezervasyon yaptırmanızda fayda vardır. Tatiliniz aileniz ile birlikte apart-pansiyon konseptinde daha ekonomik bir yerde geçirmek istiyorsanız da ile sizlere ekonomik bir tatilin kapılarını açan tatil köyü olacaktır.

Eğlence

Gece eğlence hayatını tercih edenler için disko ve bar gibi mekan seçenekleri de bulunduğundan geceleri adada hayat durmadan keyifli şekilde devam etmektedir.