AYDER Balkanlardan döndü
AYDER, Balkan ülkeleri ziyaretini tamamladı. Arnavutluk, Kosova ve Makedonya'yı ülkelerini ziyaret eden AYDER üyeleri, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'n de katılımıyla 'Balkanlarda Osmanlı Vakıfları' adlı bir sempozyuma katıldı.
Dernek tarafından yapılan açıklamada, “Balkanlarda yok edilen Osmanlı vakıflarının durumunu üzüntüyle dinledik ama Türkiye’nin de yoğun çabalarıyla vakıf eserlerinin bir kısmının satın alınarak bir kısmının da hukuki süreçlerle geri alınması bir nebze de olsa sevindirdi.
Kosova’da Freskia Derneği’ne yaptığımız ziyaret sonucunda yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldık. Kardeş ailem projesi dahilinde ilgilendiğimiz yetimleri ziyaret ettik ihtiyaç olan yeni yetimlere kardeş aileler bulma sözü verdik. Bölgede yapılan daha önceki yetim ailelerin evlerinin restorasyonu çalışmalarını inceledik, siz değerli Konyalı hemşerilerimizin emanetini en iyi şekilde ulaştırmaya çalıştık. Her tarafı ecdad kanıyla sulanmış bu toprakları nasıl kaybettiğimizi düşünmeden edemiyoruz. Buralarda Osmanlı kültürünü yeniden canlandırarak İslam’ın nurunun tekrar buraları aydınlatmasını sağlayabiliriz” denildi.
Bakmadan Geçme