Aykut Kocaman, Konyaspor'un fikstürünü değerlendirdi
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 2015-2016 sezonu fikstürünün yeşil beyazlılar adına kötü değil, dengeli bir fikstür olduğunu belirtti.
Açıklamasına, "Fikstür ile ilgili değerlendirmeyi taraftarlarımızın şu şekilde görmesi gerekiyor. Maç günü takım olarak sen ne durumdasın? rakibin ne durumda? Bunun fikstür değerlendirmesinde maç sıralaması kadar önemli olduğunu düşünüyorum" sözleriyle başlayan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman şöyle devam etti: "Genel olarak bakıldığı zaman bizim adımıza dengeli bir fikstür gözüküyor. İlk yarıda 8 maç içeride, 9 maç dışarıda oynayacağız. İçeride oynayacağımız maçlar kazanma ihtimalimizin yüksek olduğu maçlar olarak görünüyor. Ligin hemen başında nispeten avantaj olarak görünen şeylerden bir tanesi, belki bu bizim adımıza dezavantajda olabilir. Lige yeni çıkan takımlarla oynamak. Bu bir yere kadar avantaj olarak görünse de onların iştahlı durumları, sistemlerinin oturması adına süreye ihtiyaçları olacağını da göz önüne aldığımızda belki birkaç puanlık avantaj yakalamamıza da neden olabilir..."
"TARAFTAR TAKIMA BAŞARI GETİRDİ"
Aykut Kocaman, "İç sahada oynayacağımız maçlarda taraftarımızın ne denli itici bir güç olduğunu geçtiğimiz sezon hem biz hem de spor kamuoyu gördü" derken sözlerine şöyle devam etti: "Geçen sezon iç sahada en fazla puan toplayan 7.takım olduk. Dolayısıyla bunu sağlamanın temel nedenlerinden bir tanesi çok iyi oyunlar, çok başarılı, şahane varyasyonlar değildi. Burada esas en önemli şey bütünlüktü. Takım iyi oynamaya çalışıp, mücadele ederken seyircininde takımı yukarıya çekmek, hem de rakiplerin üzerinde büyük bir baskı kurma adına inanılmaz desteği oldu. Dolayısıyla iç sahada bu kadar başarılı olmamızın temel nedenlerinden bir tanesi bence taraftarlarımızın takımımıza sahip çıkması ve sürekli destek vermesiydi. Özellikle ilk yarıda iç sahada Akhisar Bld.Spor ile oynayacağımız maçla başlayıp Mersin İ.Y., Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Antalyaspor ve Bursaspor ile devam edecek seride Hepsi bizim sıralamada yakınımızda gezinecek ve direkt rakibimiz olacak takımlar. Bunların üstesinden gelebilmek adına çok net bir şekilde iyi günde kötü günde taraftar desteğine ihtiyacımız var..."