Aykut Kocaman'dan önemli açıklamalar...Ankaragücü maçını işaret etti

Konyaspor,’un ikinci devre hazırlıklarını gerçekleştirdiği Antalya kampının verimli geçtiğini vurgulayan Teknik Direktör Aykut Kocaman, “Kısa ama verimli bir kamp dönemi geçirdik. Ankaragücü maçıyla başlayacak süreç kampımızın nasıl geçtiğini gösterecektir” dedi.
Aykut Kocaman'dan önemli açıklamalar...Ankaragücü maçını işaret etti

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Cuma günü oynanacak Ankaragücü maçı öncesinde Kayacık Tesisleri’nde yapılan antrenmanda açıklamalarda bulundu. Antalya’da yapılan devre arası kampının faydalı olduğunu belirten tecrübeli teknik adam,  “Ankaragücü maçıyla başlayacak süreç kampımızın nasıl geçtiğini gösterecektir. Bugüne kadarki tecrübelerimizle ifade etmek gerekir ki, kısa ama verimli bir kamp dönemi geçirdik. Hazırlık maçlarında bir alt gruptan ancak kendi içlerinde oyun ekolleri olan takımlarla oynadık. Güzel maçlar geçirdik. Bunların takıma yansımasını Ankaragücü maçında göreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘TAKIM OLARAK DAHA İYİYİZ’

Konyaspor’un devre arasında kendini geliştirerek takım olarak ilk yarıya oranla daha iyi noktaya geldiğini vurgulayan Aykut Kocaman,  “Genel görüntümüz ilk yarıda takımımızda sahada olan davranış biçimimizi ilerleterek daha da geliştirdiğimizi söyleyebiliriz. Eğer bu davranış biçimini sürdürmeyi başarabilirsek, çok enteresan bir seriye başlayacağız. Ne yazık ki sıralamada bulunduğumuz durumdan dolayı ilginç bir seriye başlayacağız. 7 hafta içinde altımızdaki 3 takımla ve hemen üstümüzde diyebileceğimiz 3 takımla oynayacağız. İlk yarının sonunda bıraktığımız takım davranışı yönündeki olumlu gelişmeler biraz daha artmış görünmektedir. Bütün bunlar maç öncesinde bizim için önemli göstergelerdir. Öbür taraftan da bunlar şuanda kağıt üzerinde böyledir. Maçta neler olacağını hep beraber göreceğiz. İyi bir başlangıç yapacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

TRANSFERDE SON HAFTA VURGUSU

Konyaspor’un ve diğer kulüplerin ekonomik sebeplerden dolayı transfer döneminde şuan için çok hareketlilik yaşamadığını son hafta farklı gelişmeler olabileceğini belirten Aykut Kocaman, “Zaman olarak transfer döneminin son haftasında hareketlilik olacak gibi görünüyor. Bunun dışında son sözü Türk futbolunda sahada ve saha dışında da para söylemektedir. Ne yazık ki böyledir. Ortada gerçekler vardır. Bununla uzun zamandır yüzleşiyoruz. Hem Türk futbolu olarak hem de Konyaspor olarak bunların farkındayız. Şuanda transfer konusunda net cevap veremiyoruz. Öncelikle kota var. Bir taraftan para derken bir taraftan da oyuncularımızın hak edişleri ve bununla beraber de transfer ihtiyacı var. Çok kolay çözülecek bir denklem gibi gözükmüyor” dedi.

‘OYUNCULARIMIZDAN FAYDALANACAĞIZ’

‘Takımdan oyuncu ayrılacak mı?’ sorusunu da yanıtlayan Aykut Kocaman “Şuanda elimizdeki şartlar herkesten, lisanslı oyuncularımızdan azami derecede faydalanmayı gerektiriyor. Yeni transfer yapmadan oyuncu göndermek gücümüzü zayıflatır. O nedenle ilerleyen günleri bugünden söyleyeceğimiz sözlerle değil de süreci izleyerek çok yönlü düşünmek gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ