1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Azerbejdžan: Armenska vojska krši primirje izvođenjem i zračnih napada
Azerbejdžan: Armenska vojska krši primirje izvođenjem i zračnih napada

Azerbejdžan: Armenska vojska krši primirje izvođenjem i zračnih napada

Armenska vojska krši primirje i avionima bombardira položaje azerbejdžanske vojske. Kako da vjerujemo armenskoj strani, naveo je Hajiyev iz Ureda azerbejdžanskog predsjednika

A+A-

Asistent i savjetnik za vanjsku politiku predsjednika Azerbejdžana Hikmet Hajiyev saopćio je da armenska vojska koristi i vojne avione u kršenju sinoć postignutog humanitarnog primirja, javlja Anadolu Agency (AA).

“Armenska vojska krši primirje i avionima bombardira položaje azerbejdžanske vojske. Kako da vjerujemo armenskoj strani?“, naveo je Hajiyev u poruci na Twitteru.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana ranije je saopćilo da vojska Armenije krši humanitarno primirje.

Azerbejdžan i Armenija su prvobitno u Moskvi 10. oktobra dogovorili humanitarno primirje zarad razmjene zarobljenika i posmrtnih ostataka poginulih vojnika. Primirje nije rezultiralo prekidom vatre jer je armenska strana nastavila izvoditi artiljerijske napade na azerbejdžanske gradove, pa su strane sinoć ponovo dogovorile privremeni prekid vatre.

Iz Ministarstva odbrane Azerbejdžana jutros je saopćeno da su armenske snage i sinoć u prvim satima primirja granatirale grad Jebrail i mjesta u dolini rijeke Araz.

U saopćenju se navodi da je azerbejdžanska vojska adekvatno odgovorila na armenske napade.

HABERE YORUM KAT