Bağcılar'da sokak hayvanları barınaktaki bakımların ardından sahiplendiriliyor

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi tarafından ilçede toplanan sokak hayvanları muayene ve bakımları yapıldıktan sonra sahiplendirilerek sıcak yuvaya...
Bağcılar'da sokak hayvanları barınaktaki bakımların ardından sahiplendiriliyor

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi tarafından ilçede toplanan sokak hayvanları muayene ve bakımları yapıldıktan sonra sahiplendirilerek sıcak yuvaya kavuşturuluyor.

Belediyen yapılan açıklamaya göre, İstanbul'un en büyük barınaklarından birisi olan Bağcılar Belediyesi Barınma ve Müşahede Merkezi, 14 yıldır sokak hayvanlarının bütün ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

İlçedeki sokak hayvanları, Bağcılar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince, gelen ihbarlar doğrultusunda belirtilen adreslerden toplanarak, hayvan nakil aracıyla güvenli şekilde Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi'ne götürülüyor.

Sokak hayvanları, barınakta veteriner hekimler tarafından geniş çaplı bir kontrolden geçiriliyor. Röntgen çekimi yapılan hayvanlara sağlık durumlarına göre pansuman veya cerrahi operasyonlar uygulanabiliyor. Muayeneleri tamamlanan "can dostlar", kendilerine ayrılan bölümde bakıma alınıyor.

Beslenmesi, aşıları, çip takımı ve kısırlaştırılması sağlanan hayvanlar son olarak sahiplendirilerek sıcak yuvalarına kavuşturuluyor. Sahiplendirilen hayvanların durumu, Bağcılar Belediyesi Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS) üzerinden takip ediliyor.

Her gün bu işlemleri yürüten ekipler, gelen bir ihbar üzerine Fındık Bahçesi'ne gitti. Burada biri yaralı olmak üzere başıboş dolaşan 3 köpeğe yardım eli uzatıldı. Tedavileri yapılan köpekler barınakta koruma altına alındı. Şu anda merkezde 180 kedi ve 65 köpek barınıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, sokak hayvanları için büyük bir gayret gösterdiklerini belirtti.

Çağırıcı, ilçelerinde can dostlarının rahatı için her türlü imkanı sunduklarını kaydederek, "Mesai arkadaşlarımız hafta sonu ve tatil dinlemeden onlar için görev başında. Bağcılar'da sokak hayvanları güven içinde." ifadelerini kullandı.

Öte yandan barınak dışında sokak hayvanları için park ve bahçelerdeki besleme noktalarına mama dağıtımları da yapılıyor.

Kaynak:

Etiketler :