Bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

Bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, bu mücadelede paydaşlar arasında sağlıklı bir iş birliği ve koordinasyon sağlanması amacıyla gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Vahdettin Özkan, başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.
Bağımlılıkla mücadele  toplantısı yapıldı

Bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, bu mücadelede paydaşlar arasında sağlıklı bir iş birliği ve koordinasyon sağlanması amacıyla gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Vahdettin Özkan, başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Vali Yardımcıları Mehmet Aydın, Fatih Ahmet Kurt, Hacı İbrahim Türkoğlu, Dr. Mehmet Ali Özkan, Faruk Bekarlar ve Aydın Erdoğan, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Karatay Kaymakamı Zafer Orhan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Murat Kozoğlu, kurum amirleri ve STK’lar katıldı.

2021 ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda; İl Sağlık Müdürlüğü tarafından zararlı alışkanlıklarla mücadele ve toplumu bilinçlendirme konusundaki faaliyetler hakkında katılımcılara yönelik bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi. İl Sağlık Müdürlüğü’nün bilgilendirme sunumunun ardından, bağımlılıkla mücadelede bugüne kadar alınan kararlar ve yürütülen faaliyetler değerlendirildi. Toplumu ve özellikle gençleri derinden etkileyen uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda güvenlik birimleri tarafından sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verilerek 2021 yılında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

‘TÜM KURUMLARIMIZLA KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ’

İl düzeyinde oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde önümüzdeki dönemlerde yapılacak çalışmaların istişare edildiği toplantıda konuşan Vali Vahdettin Özkan, “Gelecek nesillerimiz için büyük risk olan uyuşturucu ile mücadele konusunda tüm kurumlarımızla hassas bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu noktada çalışmalar yürüten birimlerimiz ile duyarlı olan anne ve babalarımız fedakârca görevlerini yerine getiriyorlar. Bireysel, kurumsal ve toplumsal olarak Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Toplum sağlığının korunmasına yönelik olarak gençliğimizi ve toplumumuzu tehdit eden bu sorunun çözülmesi noktasında tüm kurumlarımızın koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütmeleri önem arz etmektedir.” dedi. Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı; katılımcıların öneri ve taleplerinin dile getirilmesi ile son buldu. 

bagimlilikla-mucadele-toplantisi-yapildi-1.jpg

bagimlilikla-mucadele-toplantisi-yapildi-2.jpg