Bahçeli: "Gün, bir olma, beraber olma, kenetlenme günüdür"

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Gün, bir olma, beraber olma, kenetlenme ve aynı hissiyatla kucaklaşma günüdür"
Bahçeli: "Gün, bir olma, beraber olma, kenetlenme günüdür"

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan başlıklar:

“Bugün iç ve dış siyasi gündemle ilgili değerlendirme yapmayacağım. Büyük bir acımız var. Gün sen ben ayrımıyla, yersiz polemiklerle vakit kaybedecek gün değildir.

Empati duygumuza güç vermeliyiz, birbirimize dayanak olmalıyız. Gündemimizin yegane konusu depremdir. Türkiyemizin tamamı depremlerin ağırlık merkezinde yer almaktadır. Fay hatları Anadolu coğrafyasını bütünüyle kuşatmıştır. Bu gerçeği değiştirmemiz imkânsızdır.

Maalesef bilanço her iki depremde de çok ağırdır. Artçı sarsıntılar kesintisiz devam etmiştir. Olumsuz hava şartlarından dolayı arama kurtarma çalışmaları güçlükle yapılmaktadır. Türkiye 1939 Erzincan depremiyle, 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminden sonra en feci doğal afetle karşı karşıya kalmıştır. Şu ana kadar 3 bin 381 vatandaşımız hayatını kaybederken 20 bin 426 vatandaşımız yaralanmış, 5 bin 775 bina yıkılmış, binlerce vatandaşımız da taş, beton ve toprak yığınlarının altından kurtarılmıştır. Depremde can veren tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, tedavi altında olan vatan evlatlarına şifalar diliyorum. Kederli ailelere ve aziz milletimize sabır ve baş sağlığı dileklerimi iletiyorum.”

Etiketler :