Bakan Dönmez'den maden faciasıyla ilgili yeni açıklama

Enerji ve Tabii Bakanı Fatih Dönmez, Bartın'da meydana gelen maden faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Dönmez'den maden faciasıyla ilgili yeni açıklama

Bakan Dönmez'in açıklamalarındans atır başları şöyle; Yaralılarımıza gelince şu anda Bartın'da 1 yaralı söz konusu. Durumu iyiye gidiyor. İstanbul'a sevk edilen 6 hastamızın durumu da Sağlık Bakanımız tarafından takip edildi ve kamuoyuyla paylaşıldı. Olayın grizu patlaması olduğunu söylemiştim.

Madencilik ayrı bir iş alanı olduğu için arama-kurtarma kontrol altında. İlk günelrde bir yangından bahsetmiştim. Büyük oranda kontrol altına alındı. 2 baraj kapısı inşa edildi. Şu anda da yangın söndürülmek üzere.

Madende üretim faaliyetleri tamamen durdurulmuştur.

Giriş-çıkışlar sadece savcının izniyle yapılmaktadır. Devam eden adli ve idari soruşturmalarda olayın tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi için gerekli her türlü yardım savcılarımıza ve mühendislerimize istisnasız yapılacaktır.

Şehit ailelerimizi ziyaret ettik, dün itibarıyla da definlerini tamamlamış olduk. Tüm bakanlarımız ve ilgili kurumlarımızın yetkilileriyle taziyelerimizi gerçekleştirdik. İlk etapta da valiliğimiz şehit ailelerine yardımı başlatılmıştı. Bugün ilk ödemelere başlatılacaktır. Artık şehit ailelerimiz bize emanettir.

Yöre halkımıza ve milletimize özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu zor durumda bizi yalnız bırakmadılar.

Etiketler :