Bakan Kasapoğlu: Unutulmayacak bir organizasyon olacak

Gençlik ve Spor Bakan M. Muharrem Kasapoğlu, 5. İslami Dayanışma Oyunları açılış törenindeki konuşmasında, “İnşallah tüm bu gayretlerin sonucunda Konya 2021, unutulmayacak bir spor şöleni olacak” dedi.
Bakan Kasapoğlu: Unutulmayacak bir organizasyon olacak

Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu selamlama konuşmalarını ardından sporun, kardeşliğin ve dayanışmanın olduğu 5. İslami Dayın oyununa ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Sporun Başkenti Konya’dan tüm dünyaya sporun evrensel mesajını Konya’dan dünyaya güçlü bir şekilde duyurduklarını söyleyen Bakan Kasapoğlu, “5. İslami Dayanışma Oyunları ile birlikte Konya; 4 kıta, 56 ülkeden gelmiş 4200 sporcu ve 6000’den fazla katılımcıyla, 24 farklı spor branşına hizmet edecek 13 yarışma tesisiyle, sporun başkenti olmuştur. İnşallah sadece şehrimize ve ülkemize değil, tüm İslam âlemine yaraşır bir organizasyona imza atacağız. Biliyoruz ki uluslararası spor organizasyonlarının sadece sportif etkinlik olmaktan öte anlamları var. Sporun birleştirici gücü böyle organizasyonlarda daha fazla ön plana çıkıyor. Ülkelerimiz arasında bağın ve kardeşliğin gelişmesine vesile oluyor. Zira yeryüzü bugün barış ve esenliğe, selamete, kardeşçe birbirinin hukukunu korumaya hasrettir. Aşk ve sevginin vatanı, hoşgörünün temsilcisi Hazreti Mevlana’nın şehri Konya’dan bir kez daha duyurmak isteriz ki hayat dini olan İslam, barış ve esenlik demektir. Oyunlar da ilhamını ve ışığını İslam’ın bu barış ve kardeşliğe davet eden evrensel kutlu çağrısından almaktadır” dedi.

Konya'da muhteşem açılış - Foto Galeri
(5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreni)

erdogan-sporseverleri-konyaya-davet-etti-2-001.jpg

KONYA’MIZDA BULUŞTURUYOR OLMAK, HAKIYKATEN BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR AYRICALIKTIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde spor devrimleriyle birlikte binlerce tesisi vatandaşlara açtıklarını dile getiren Bakan Kasapoğlu, “Ülke olarak son 20 senede hem sportif başarılarımız ve elde ettiğimiz madalyalar arttı hem de ülkemiz tüm branşlar için talep edilen bir spor destinasyonu haline geldi. Her yıl 150’den fazla uluslararası spor organizasyonuna başarıyla ev sahipliği yapıyoruz. Bu organizasyonların en önemlilerinden biri olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış seremonisi coşkusunu 56 ülkeden misafirimizle, Konya’mızda buluşturuyor olmak, hakıykaten bizim için büyük bir ayrıcalıktır. Oyunların İslam ülkelerinin spordaki varlığını ortaya koymanın önemli bir aracı olduğunun bilincindeyiz ve bu anlayışla Oyunların saygınlığını güçlendirmeyi temel amaç edindik. Bu amaç doğrultusunda Oyunların hazırlık sürecinde olağanüstü bir gayret ve heyecanla çalıştık. Hem Oyunlar boyunca kullanılacak hem de Oyunlardan sonra ülkemiz ve dünya sporcularına hizmet edecek muhteşem eserleri Konya’mıza ve ülkemize kazandırdık. Tüm dünyaya İslam ülkelerinin sportif organizasyonlar alanındaki yetkinliğini gösterebilmenin gururunu yaşamaktayız. İnşallah tüm bu gayretlerin sonucunda Konya 2021, unutulmayacak bir spor şöleni olacak. Dünya’nın farklı ülkelerinden Türkiye’ye gelen siz değerli misafirlerimiz, inşallah ömür boyu mutlulukla anacağınız hatıralarla ülkemizden ayrılacaksınız” dedi.

Konya'da muhteşem açılış - Foto Galeri
(5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreni)

TEK KAZANAN SEVGİ OLACAK

Konya 2021 organizasyonun her kademesinde büyük bir emek, büyük bir özveri olduğunu söyleyen Bakan Kasapoğlu, “Buradan, Oyunların hazırlıklarını başından sonuna kadar yakından takip eden ve desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve herkese teşekkür ediyorum. Bu Oyunlarda mağlubiyet yok. Kaybeden yok. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda çok şampiyon çıkacak ama tek kazanan sevgi olacak, kardeşlik olacak, dostluk olacak.

Spor, her zaman olduğu gibi yine dayanışmayı büyütecek. Konya’dan bütün dünyaya çağrımız, insanlığın özlemini duyduğu huzur ve barışa daha çok sahip çıkmak olacak. Zira bu etkinliğin insanlığa mesajı sevgidir, merhamettir, şefkattir, dayanışmadır. Allah dirlik ve düzenimizi, kardeşlik hukukumuzu, sevgi ve merhametimizi daim kılsın ve kalplerimizi adaletten, merhametten, sevgiden ayırmasın. Bu vesileyle bir kez daha Konya 2021 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konya'da muhteşem açılış (5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreni)

Konya'da muhteşem açılış (5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreni)

Türk Yıldızlarından muhteşem gösteri uçuşu

Türk Yıldızlarından muhteşem gösteri uçuşu

İlgili Haberler
Etiketler :