Bakan Koca duyurdu: 40 kişilik UMKE ekibi Fas'a gitmek için hazır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Fas'ta meydana gelen depremin ardından travma eğitimi almış 40 kişilik UMKE ve UMKE ATAK personelinin bölgeye gitmek üzere hazır olduğunu duyurdu.
Bakan Koca duyurdu: 40 kişilik UMKE ekibi Fas'a gitmek için hazır

Kuzey Afrika ülkelerinden Fas'ta meydana gelen depremin ardından yardım teklifinde bulunan Türkiye, 40 kişilik UMKE ve UMKE ATAK personelini Fas'a sevk etmeye hazır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Fas'ın Marakeş kentinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, travma eğitimi almış 40 kişilik UMKE ve UMKE ATAK personelinin, bölgeye görevlendirilmek üzere hazırda bekletildiğini bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Faslı kardeşlerimiz için hazırız" sözlerini sarf ederek, Fas'ın Marakeş şehrinde yaşanan ve şiddeti sonradan 7 olarak açıklanan deprem sebebiyle Sağlık Bakanlığınca deprem bölgesine ekip ve ekipman gönderilmesi için görüşmelerin başlatıldığını belirtti.

40 KİŞİLİK EKİP HAZIR

Acil müdahale üniteleri, jeneratörler, tıbbi sarf malzemeleri, ilaçlar ve gerekli tıbbi cihazların hazırlandığı bilgisini veren Koca, "Travma eğitimi almış 40 kişilik UMKE ve UMKE ATAK personeli, bölgeye görevlendirilmek üzere hazırda bekletilmektedir." ifadesini kullandı.

Etiketler :