Bakan Koca duyurdu: Hastaya eziyete meslekten men cezası!

Tokat'ta felçi hastaya eziyet eden iki sağlıkçı hakkında son durumu Bakan Koca paylaştı. Skandala konu olan hastanenin faaliyetleri durdurulurken, hastaya eziyet eden bir sağlık personeli 3 yıl meslekten men edildi, diğeri ne ise 6 ay mesleki eğitim alma zorunluluğu getirildi.
Bakan Koca duyurdu: Hastaya eziyete meslekten men cezası!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tokat'ta hastaya eziyet görüntüleri ile gündeme gelen özel hastanenin faaliyetleri durdurulurken soruşturma sonucunda, 2 yoğun bakım çalışanı hemşireye verilen cezaların Sağlık Meslekleri Kurulunda karara bağlandığını duyurdu.

3 SÜREYLE MESLEKTEN MEN CEZASI

Söz konusu 2 sağlık personelinden birinin 3 yıl süreyle meslekten men edildiği, süre sonunda, bir sağlık kurumunda çalışabilmesi için, 18 aylık mesleki ve etik eğitimi alma mecburiyeti olduğu ve tekrar bir yoğun bakımda çalışmasının söz konusu olmadığı açıklandı.

ARTIK YOĞUN BAKIMDA ÇALIŞAMAYACAKLAR

Sağlık Meslekleri Kurulunun kararına göre, diğer sağlık personeli de 6 aylık mesleki eğitimden geçecek ve artık yoğun bakımda çalışamayacaklar.

Bakan Koca, mesajını "Bağışlanamaz davranışlarıyla toplumu ve sağlık camiasını üzenler, davranışlarının hesabını yargı önünde de mutlaka verecektir” diyerek sonlandırdı.

Etiketler :