Bakan Koca: Türkiye'yi sağlıkta küresel bir marka haline getireceğiz

Konya'daki Toplu Açılış Töreninde konuşan Sağlık Bakanı Koca, "Türkiye Yüzyılı'nda Türkiye'mizi sağlık alanında küresel bir akademik marka ve merkez ülke haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Bakan Koca: Türkiye'yi sağlıkta küresel bir marka haline getireceğiz

Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Mevlana Meydanı'nda düzenlenen "ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası, Büyükşehir Yatırımları ve Afşar Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Tesislerin Toplu Açılış Töreni"nde, "Türkiye Yüzyılı'nda Türkiye'mizi sağlık alanında küresel bir akademik marka ve merkez ülke haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

"Gelecek yüzyıl Türkiye'nin Yüzyılı olacak"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca memleketi Konya'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı.

Konya'nın Anadolu topraklarının manevi bekçisi olduğunu aktaran Koca, "Millet olma şuurunu en iyi bu aziz millet bilir. Tarih boyunca milli bilince işaret eden nice birlik zamanları olmuştur. Aziz Konyalı hemşerilerim, Cumhuriyetin ilanından 100 yıl geçti. Cumhuriyetin kuruluşunda gösterdiğimiz birlik ve beraberlik ruhu bugün de aynı şiddettedir. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüze bir hedef koydu; Türkiye Yüzyılı. Dışarıya karşı 85 milyonla birlik olan, dünyaya mesajı olan, küresel sorunların çözümüne katkı sağlayan bir Türkiye Yüzyılı geliyor. Gelecek yüzyıl Türkiye'nin Yüzyılı olacak." ifadelerini kullandı.

Koca, Türkiye'nin, yaptığı kalkınma hamleleriyle, sağlıkta, eğitimde ve diğer alanlarda yaptığı atılımlarda geçmişe göre çok daha güçlü bir ülke olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Bize karşı planları yüzyıllık olan Batı'ya, günübirlik cevaplar vermekle yetinirdik. Bugün devir değişti. Artık Türkiye, içinde bulunduğu coğrafyanın kaderini belirleyecek yüzyıllık hedefler koyuyor, planlar yapıyor. Bu planların başarılı olması için, gelecek yüzyılın Türkiye Yüzyılı olması için birlik olmak zorundayız. Biz bir olursak devletimiz ilelebet payidar kalacaktır. En yakın geçmişte, küresel salgın günlerinde, birlik ve beraberlik içinde hareket edebilmenin güvencesini yaşadık. Küresel bir kaos ve kargaşa ortamında her bir vatandaşımız tek vücut gibi hareket etti. Birbirimize olan güven ve inancımızla hareket ettik. Güçlü sağlık altyapımızla küresel salgının üstesinden hep birlikte geldik. Zor günleri geride bırakırken gelişmiş olduğu iddia edilen ülkelere kıyasla ne büyük bir başarı gösterdiğimize hepiniz şahit oldunuz. Salgınla mücadelede başarılı olduysak, bu başta sayın Cumhurbaşkanı'mızın yüksek iradesi ve milletimizin tam uyumuyla gerçekleşti. Her birinize bu konuda gösterdiğiniz hassasiyet için bir kez daha teşekkür ediyorum."

Türkiye'nin güçlü sağlık sistemiyle öne çıkan bir ülke olduğunu vurgulayan Koca, "Sağlık sistemi güçlü olan bir ülkenin geleceğinin de teminat altında olduğunun çok iyi görüldüğü bir zaman dilimindeyiz." dedi.

Konya Şehir Hastanesi ve Konya'da yapımı süren hastane ve tesislere ilişkin bilgi veren Koca, "Bize gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda ve 20 yıldır sağlığa verdiğimiz önem ve destekle büyük rekorlar gerçekleştiriyoruz. Türkiye Yüzyılı'nda Türkiye'mizi sağlık alanında küresel bir akademik marka ve merkez ülke haline getirmeyi hedefliyoruz." dedi.