Bakan Kurum’dan TOKİ’lere indirim müjdesi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, TOKİ'den ev almış kardeşlerimiz borçlarını kapamaları kaydıyla 24 Nisan'da yüzde 25 indirim yapıyoruz." dedi.
Bakan Kurum’dan TOKİ’lere indirim müjdesi

Ankara Spor Salonu'nda AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda gündeme dair A Habere açıklamalar yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan TOKİ’den ev alanlara peşin ödemede yapılacak indirimle ilgili müjde geldi.

Bakan Kurum konuya ilişkin, “TOKİ'den ev almış kardeşlerimiz borçlarını kapamaları kaydıyla 24 Nisan'da yüzde 25 indirim yapıyoruz.” dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murt Kurum şöyle konuştu:

"Bizim bu süreçte en önemli gündem maddemiz deprem bölgesidir. Dolayısıyla seçim beyannamemizde Cumhurbaşkanımız Erdoğan paylaşacak. En önemli gündem maddemiz 11 ilimize yapılacak konutlar olacak. 11 ilin yeniden ayağa kalkması sanayisi, kültürü ve eserleri ile bunu yapacağız. 24 Nisan'da TOKİ'den ev almış kardeşlerimiz borçlarını kapamaları kaydıyla yüzde 25 indirim yapıyoruz. 24 Nisan süreç itibariyle bu süreç başlıyor. Bunu da duyurmuş olalım. TOKİ ile 1 milyon 200 konut yapmışız. Bayramda deprem bölgesindeki ilk evler teslim edilecek.

Deprem bölgesinde 143 bin konutumuz var hepsi dimdik ayakta. Oradan yaşayan vatandaşlarımızın burnu bile kanamadı. Aynı anlayışla Türkiye'nin 81 ilinde dönüşüm seferberliğini yürüttük. Seçim beyannamesinde paylaşılacak, deprem bölgesi 1. önceliğimiz olacak 2. olarak ise ülkemizin deprem dönüşümü olacak. Dirençli şehirlerin inşası bizim için önemli olacak. İstanbul şu anda içinde 1,5 milyon riskli konutu barındıran bir şehir. Bunun 300 binin acilen dönüşmesi gereken konut. Bu çerçevede 500 bin Avrupa 500 bin Anadolu yakası olmak üzere 2 rezerv alanda konutlar vatandaşların tüm ihtiyaçlarını giderecek anlayışla yapılacak."

Etiketler :