Bakan Özer, velileri uyardı! Bunu sakın yapmayın

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, velileri yeni eğitim-öğretim yılı için uyardı. Velileri uyarak, Bakan Özer bağış yapmak ile kayıt yapmanın arasında fark olduğunu ifade ederek, “Bağış yapmak isteyen bağış yapabilir ama bu ülkede hiç kimseden kayıt için devlet okullarından bağış alınamaz” dedi.
Bakan Özer, velileri uyardı! Bunu sakın yapmayın

4.’sü Erzurum'da düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı’na katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bağış yapmak isteyen bağış yapabilir ama bu ülkede hiç kimseden kayıt için devlet okullarından bağış alınamaz. Biz nasıl yıllardan beri yardımcı kaynaklardaki kronik problemleri çözdüysek, çocuklara yardımcı kaynakları ücretsiz olarak gönderdiysek, okullarımızın da tüm ihtiyaçlarını biz karşılayacağız” diyerek velilere uyarılarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra 4.’sü Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda düzenlenen ‘2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı’nda öğretmenlerle bir araya geldi.

Bakan Özer, Okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde bu ülkenin çocuklarının eğitime erişiminin kolaylaştırıldığı bir dönem olduğunu kaydeden Bakan Özer, “Bu çerçevede tüm Türkiye’de çok büyük seferberlik aşkıyla çalışılan bir döneme şahitlik ettik. Derslik sayıları 300 binlerden 870 binlere ulaştı. Öğrenci sayısı eğitimin tüm kademelerinde arttı. Okul öncesinde 5 yaş okullaşma oranı yüzde 93 seviyesinde, ortaöğretimde ki okullaşma oranı yüzde 90’ın üzerine çıktı. Yükseköğretim deki okullaşma oranı ise yüzde 48,5’un üzerine çıktı. İl ve bölge ayrımı yapılmaksızın bu ülkenin tüm çocuklarının eğitime erişimi kolaylaştırıldı” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Özer konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Son 20 yılda kız çocuklarının okullaştırılma oranı yüzde 90’a ulaştı. Yükseköğretimdeki kız çocuklarımızın, kadınlarımızın okullaşma oranı ilk kez 2014 yılından itibaren erkek çocuklarının okullaşma oranını geçti. Fırsat verildiği zaman bu ülkenin eğitim ile ilgili hiçbir sorununun olmadığı görüldü. Bu süreçlerde eğitime devasa yatırım yapan, 70 yıllık gecikmeyi 20 yılda telafi etmek için liderliğini ortaya koyan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum”