Bakan Pakdemirli'den Cumhuriyet Bayramı mesajı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli:- "Biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, milletimizin güçlü, çağdaş ve müreffeh bir ülke hakkından hiçbir şartta vazgeçmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak, aziz milletimizin istikbali
Bakan Pakdemirli'den Cumhuriyet Bayramı mesajı

ANKARA (AA) - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, milletimizin güçlü, çağdaş ve müreffeh bir ülke hakkından hiçbir şartta vazgeçmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak, aziz milletimizin istikbalini muhafaza ve müdafaa etmek için bugün dünden daha çok çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, istiklal yolunda verilen şerefli mücadelenin şanlı bir zaferle taçlanışının 96'ncı yılının kutlandığını anımsattı.

Türk milletinin bütün dünyaya örnek olacak bir millet olduğunu vurgulayan Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Yokluklar içinde varlık mücadelesi veren, yedi düvele geçit vermeyen, haksızlıklara karşı dimdik duran, mazlumların yanında saf tutup bütün zalimlere meydan okuyan, 'Dünya beşten büyüktür' çıkışıyla had bildiren, 'Türkiye, Türkiye'den büyüktür' hakikatiyle hudutları aşan ve büyük bir gönül medeniyeti kurmaya muktedir olan yegane millet, bizim milletimizdir. Bizim gönül coğrafyamız 780 bin kilometrekareye sığmaz. Bizim tarihimiz 90 yılla sınırlanamaz. Zira bizim milletimiz her dem küllerinden doğan, her tohumunda büyük ve güçlü çınarlar saklayan yüce bir millettir. Biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, milletimizin güçlü, çağdaş ve müreffeh bir ülke hakkından hiçbir şartta vazgeçmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak, aziz milletimizin istikbalini muhafaza ve müdafaa etmek için bugün dünden daha çok çalışacağız."

Pakdemirli, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bağımsızlık uğrunda can veren kahraman şehitlere ve gazilere rahmet dileyerek, "Büyük ve Güçlü Türkiye" yolunda gece gündüz çalışan herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik etti.


Kaynak: