Bakan Selçuk açıkladı! Okullarda 'koronavirüs' önlemi

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye genelinde okullarda hijyen uygulaması başlattı. Meslek liselerinde üretilen solüsyonlarla okullar dezenfekte edilecek.
Bakan Selçuk açıkladı! Okullarda 'koronavirüs' önlemi

Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen günün büyük bölümünü okullarda geçiriyor.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı, Koronavirüs tehlikesine karşı, okullarda eş zamanlı hijyen uygulamasına başladı. 

Uygulama, el temasının olduğu tüm alanlarda yapılacak. Hijyen uygulaması, hafta sonları ve eğitim saatleri dışında yapılacak. Sıra, masa, tahta gibi sık kullanılan yüzeyler haftada en az bir kez dezenfekte edilecek.

81 ilde eş zamanlı başladı

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, 81 il ile kurulan yazılı bilgilendirme ve uyarı koordinasyonuyla okullara el hijyeni, kapalı alanların sıkça havalandırılması, okullar, servisler ve kantinlerde hijyenin sağlanmasına yönelik önlemler konusunda bildirimler yapıldığı ifade edildi.

Solüsyonlar meslek liselerinden

Okulların hijyen solüsyonu ihtiyacını ise kimya teknolojileri alanında dezenfektan üretimi yapabilen mesleki ve teknik Anadolu liseleri karşılayacak. 

Bakanlık,Tekirdağ, İstanbul, Ankara, Konya, İçel, Kayseri, Malatya ve Hatay’da olmak üzere 8 ilde bulunan 26 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, günlük ortalama 100 ton, zararlı virüsler karşısında en hızlı etkiyi gösteren hipoklorit dezenfektan üretme kapasitesine sahip olduğuna dikkat çekildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Buna göre, eğitim yapılmayan zamanlarda, sıra, masa, tahta, dolap, askı, kapı, klozet, lavabo, kapı kolları ve tırabzanlar gibi sık kullanılan yüzeyler haftada en az bir kez okullara gönderilen solüsyonlar ile dezenfekte edilecek. Zemin yüzeylerinde dezenfektan ölçüsü farklı kullanılacak. Dezenfeksiyon sonrasında ve olabildiğince sıklıkla sınıflar, öğretmen odaları, idari odalar, tuvaletler, laboratuvar ve atölye gibi kapalı alanlar havalandırılarak eğitime hazır hale getirilecek."

Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Twitter hesabından paylaşımda bulundu.