Bakan Selçuk'tan 3 müjde birden! Hepsi 1 ay uzatıldı

Kısa çalışma ödeneğinin ve işte çıkarma yasağının bir ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Bakan Selçuk'tan 3 müjde birden! Hepsi 1 ay uzatıldı

Kısa çalışma ödeğinin bir ay uzatılmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete yer alan ifadeler şöyle:

"25/8/1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunun geçici 23'ncü maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde, yeni tip koronavirüs (COVID-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle 30/6/2020 tarihine kadar kısa çalışma başvurunda bulunmuş olan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, alınan Kanunun ek 2'nci maddesi kapsamındaki uzatma süresiyle sınırlı kalmaksızın 29/6/2020 tarihli ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanı Karırında belirtilen esaslar çerçevesinde ve söz konusu Karar ile uzatılan bir aylık süreden sonra başlamak üzere bir ay uzatılmıştır"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da sosyal medya hesabından açıklama yaparak kısa çalışma ödeneğinin bir ay daha uzatıldığını duyurdu.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için Sosyal Koruma Kalkanımız ile çalışan ve işverenlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Fesih Kısıtı, Nakdi Ücret Desteği ve mevcut faydalananlar için Kısa Çalışma Ödeneği'ni 1 ay süreyle uzatıyoruz" ifadelerini kullandı.