Bakan Selçuk'tan 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: "Amacımız Mesleki Yeterlilik Belgeli iş gücü sayısını 1 milyona ulaştırmak, Ulusal Meslek Standardı sayısını da 1.000’e çıkartmaktır."
Bakan Selçuk'tan 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: "Amacımız Mesleki Yeterlilik Belgeli iş gücü sayısını 1 milyona ulaştırmak, Ulusal Meslek Standardı sayısını da 1.000’e çıkartmaktır."

ile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2020 Bütçesi’nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Bakan Selçuk'un konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Sosyal yardım alan fakat çalışabilir durumdaki vatandaşlarımızı, İŞKUR’a yönlendirerek istihdamlarını teşvik ediyoruz.

Sosyal Güvenlik Kurumumuzun e-devlet’e entegre hizmet sayısı 120’yi aşmış durumdadır. Vatandaşlarımız, artık, sosyal güvenlikle ilgili birçok işlemi e-devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.

2005 yılında 21,7 milyon olan işgücümüz, bugün 33 milyonu aşmış durumda. Aynı dönemde, işgücüne katılma oranı da %44,9’dan %53,9’a yükseldi.

Mesleki Yeterlilik Belgeli işgücü sayısını 1 milyona, Ulusal Meslek Standardı sayısını 1.000’e çıkartacağız.

Sosyal Hizmet Merkezi sayımızı 2020’de 353’e çıkaracağız.

Kamu kurum ve kuruluşlarına rehber olacak Engelsiz Vizyon Belgesi, Engelli Hakları Eylem Planını yakında yayınlayacağız."

HABER 7