Bakan Soylu, Ampute Futbol Milli Takımı'nı kabul etti

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ve Ampute Futbol Milli Takımı
Bakan Soylu, Ampute Futbol Milli Takımı'nı kabul etti

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ve Ampute Futbol Milli Takımı sporcularını kabul etti.

İçişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen kabulde Bakan Süleyman Soylu, makamında milli sporcuları ve sporcuların Avrupa Şampiyonası'ndaki başarılarını kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası alandaki her müsabakayı hem önemsediğini hem de çok sevindiğini belirten Soylu, "Bir taraftan emeğiniz bir taraftan ısrarınız bir taraftan disiplininiz bağlılığınız, sadakatiniz ve tabii bir de maharetiniz. Çok büyük ve önemli bir sonuç aldınız. Türkiye'ye çok güzel bir sevinç yaşattınız. Kaptana, arkadaşlarımıza sizlere her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

'İNANCIMIZ ÜMİTSİZLİĞİ İNSANA YAKIŞTIRMAYAN BİR İNANÇ'

Soylu, her bir sporcunun ülkenin, gençlerin, insanların ihtiyaç duyduğu güçlü rol modeller olduğunu kaydederek, "Evet biz varız, biz de yaşıyoruz ama bizden sonrakiler de var. Bizden sonrakilerin de güçlü rol modeller olması lazım. Bir çok engelle karşılaşıyoruz ama aşılabileceğini görmeliler ve birliğin, mutluluğun, başarının nasıl sonuçlar oluşturabileceğini hissetmeliler. Herkes hissetmeli, bu sadece sporda değil üniversitesi, imtihanı, hayatın diğer alanlarında bir sınav kaybederiz ama bir başka sınavı kazanacağımızı hissetmeliler. Bizim inanıcımız, ümitsizliği kabul etmeyen ve ümitsizliği insana yakıştırmayan bir inanç. Burada bizim güçlü rol modellere ihtiyacımız var. Siz hakikaten toplumumuzun her kesimine ümit veriyorsunuz aynı zamanda güçlü rol modelleriniz var. Siz bizim için çok kıymettarsınız; elimizden ne geliyorsa yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Ampute Futbol Milli Takımı adına Soylu'ya destekleri için teşekkürlerini sunan Teknik Direktör Osman Çakmak, "Arkadaşlarım adına, Federasyonumuz adına ne zaman bir talebimiz olsa gerek gazilerimizle ilgili gerekse Ampute Milli Takımımız için emrimize amade oldunuz. Allah nasip ederse Dünya Şampiyonası'nda ev sahibi olacağız" ifadelerini kullandı.

2021 Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı futbolcuları, isimlerinin yer aldığı 1 numaralı formayı Bakan Soylu'ya hediye ederek hatıra fotoğrafı çekindi. Soylu, Gazi Yusuf Yayla ile de görüntülü konuştu.

FOTOĞRAFLI

Bakan Soylu, Ampute Futbol Milli Takımı'nı kabul etti

Bakan Soylu, Ampute Futbol Milli Takımı'nı kabul etti

Kaynak: