Bakan Soylu 'Cevabımız güçlü olacak' demişti!

İstiklal Caddesi'nde iki gün önce yaşanan bombalı terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın fail Suriye uyruklu Ahlam Albashır patlamadan birkaç saat sonra Küçükçemece'de yakalanmış ifadesinde, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkeye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını itiraf etmişti.
Bakan Soylu 'Cevabımız güçlü olacak' demişti!

"ALDIĞIMIZ MESAJA ÇOK GÜÇLÜ CEVAP VERECEĞİZ"

Olayın ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Piyonları çok fazla tartışmanın alamı yoktur. Bu milletin en önemli hasleti piyonların kafasını kırmaktır. Bu aldığımız mesaja çok güçlü bir mesaj vereceğiz" diye konuştu.

Bakan Soylu'nun mesajının ardından Suriye'nin Kuzeyine olası operasyon yeniden gündeme geldi.

OPERASYON SİNYALİ

Reuturs'a konuşan üst düzey bir yetkilinin ise PKK/PYD'nin Türkiye'ye yönelik güvenlik tehditlerinin kabul edilemez olduğu, Ankara'nın bu tehditleri ortadan kaldırmak için Suriye'nin Kuzeyine operasyon gerçekleştirieceği iddia edildi.

Reuters'ın haberine göre yetkili, "Suriye, Türkiye için bir ulusal güvenlik sorunudur. Bu konuda şimdiden çalışmalar yapılıyor. Irak'ta PKK'ya yönelik bir operasyon var. O operasyon tamamlandıktan sonra Suriye'de belli hedefler var." diye konuştu.

Etiketler :