Bakan Soylu: Hesap vereceksiniz

TBMM'de bütçe görüşmelerinde yine gergin dakikalar yaşandı. HDP'li Meral Danış Beştaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Kürt düşmanlığıyla suçladı. Bakan Soylu, Beştaş'ın bu skandal sözlerine "Kürt düşmanı, 10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP'dir. Son 5 yılda bin 230'un üzerinde teslim olan PKK'lı var ve 'HDP bizi dağa gönderdi' dediler. Hesap vereceksiniz" ifadeleriyle tepki gösterdi.
Bakan Soylu: Hesap vereceksiniz

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda devam eden bütçe grüşmelerinde yine gergin dakikalar yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ve Sağlık bakanlıklarının 2023 yılı bütçelerinin görüşmeleri yapıldığı sırada HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın sözleri tansiyonu oldukça yükseltti.

'PERUKLARINIZI TAKIN'

Beştaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Kürt düşmanlığıyla suçladı. Beştaş'ın bu ifadelerine çok sinilenen Bakan Soylu, kaçarken perukla yakalanan HDP'li Semra Güzel'e atıfta bulunarak "Peruklarınızı takın, asıl PKK'nın çocukları sizsiniz" dedi ve ekledi: Kürt düşmanı kimdir biliyor musunuz? 10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP'dir.

'KÜRT DÜŞMANI SİZSİNİZ'

Bakan Soylu açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

"Hakaret ve iftira silsilesiyle karşı karşıya kaldık. Birincisi; Kürt düşmanı kimdir biliyor musunuz? 10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP'dir. Hiç masum gibi bakma. Kimi kaçırdığını, kimi dağa gönderdiğini, annelerin sana nasıl bela okuduğunu herkes bilmektedir.

'REMZİYE TOSUN PKK'NIN KADROLU ELEMANIDIR'

Cümlem şu; burada tülbent atan Remziye Tosun, sadece ve sadece PKK'nın kadrolu elemanıdır. Devletin bütün kayıtlarında böyledir. Aynı zamanda son 5 yılda bin 230'un üzerinde teslim olan PKK'lı var ve 'HDP bizi dağa gönderdi' dediler. Esas hesabı siz vereceksiniz."

Etiketler :