Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu'nun göç bilgisi yok mesabesindedir
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, 'Kılıçdaroğlu'nun göç meselesindeki bilgisi yok mesabesindedir, cehalet düzeyindedir. Bugün onları ölüme, yokluğa, oradaki sefalete, Esad'ın katliam rejimine teslim etmek, insanlıkla bağdaşmaz' dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı Vilayetlerevi'nde Göç İdaresi Başkanlığı'nın kuruluşunun 9'uncu yıldönümü nedeniyle düzenlenen iftar programına katıldı. Katılımcılara seslenen Bakan Soylu, insanlık tarihi boyunca var olan göç meselesinin, tarihte belki de ilk kez büyük ve küresel bir krize dönüştüğünü söyledi. Göç yollarının taşlarını batı emperyalizminin döşediğini söyleyen Soylu, "Kriz başlayınca da ilk kaçan onlar oldu. Botların kurşunlandığını mı görmedik, sahile vuran bebek cesetleri mi görmedik, insanların çırılçıplak soyulup donup ölsünler diye Meriç Nehri'ne bırakılmasını mı görmedik, limanlara yanaştırılmayıp Akdeniz'de serseri mayın gibi gezen göçmen gemilerini mi görmedik, batılı gazeteci kadınların mültecileri tekmelediği, insanlık dişi sahneler mi görmedik? Hepsini gördük" diye konuştu.
'19 BİN 336 SURİYELİNİN ÜLKEDEN ÇIKIŞI SAĞLANDI'
Türkiye'nin göçmen politikasıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Soylu, "Bugün bir tanesi köşe yazısı yazmış. Yalan yanlış bir iki tane asayiş olayı sıralamış ve hüküm vermiş, "Bunları örtbas edeceksiniz, sınır dışı etmeyeceksiniz" diye. Ne bu işin sosyolojisini biliyor ne bu işin psikolojisini biliyor. Biz bugüne kadar tam 317 bin 98 kişiyi sınır dışı ettik. 2016'dan bugüne kadar 19 bin 336 Suriyelinin de asayiş sorunları sebebiyle ülkeden çıkışı sağlandı. 2020 yılında Avrupa'da sınır dışı başarı oranı yüzde 18, bizde geri gönderme yakaladıklarımızın yüzde 40'ı olarak kayıtlara geçmiştir ve 2022 yılında, geçen yılın aynı dönemine göre sınır dışı başarı oranı yüzde 73 artışla yüzde 41,2 olmuş, sayı da 20 bin 636 olarak gerçekleşmiştir. Senin bundan haberin var mı? Bu ülkede 25 tane geri gönderme merkezi olduğundan, 8 tanesinin de yapımının planlandığından haberin var mi? Bunu oy hesabı olarak görenler göç krizinde nasıl bir mesele ile karşı karşıya kaldığımızı hesap etmeden, hesap etseler bile hırslarının, insanlık dışı tavırlarının yönlendirdiği bir anlayış ile karşı karşıya kalıyorlar. Göç meselesini oy devşirmeye çalışanlar sefillerdir. Ne biliyorsun da ne konuşuyorsun. İnsan kendi hayatına kendi yaşantısına bakar" dedişeklinde konuştu.
'GÖÇ MESELESİNDEKİ BİLGİSİ CAHİLLİK DÜZEYİNDE'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt veren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Twitter'dan yazdıkları yetmeyince dün bir de Meclis kürsüsünden devam eden Kemal Kılıçdaroğlu da kusura bakmasın. Türkiye'de Göç Başkanlığı da onun SSK Başkanlığı'nda yaptığı gibi pespaye şekilde yönetilmiyor. İkide birde "kayıtları yok" deyip duruyor. Bizim kayıtlarımız o kadar sakat ve sıkıntılı olsaydı, Kemal Kılıçdaroğlu sana söylüyorum, ilk geldiğim günden beri ABD, AB bizim göç kayıtlarımızın peşinde. Vermedik, vermeyiz de. Kılıçdaroğlu'nun göç meselesindeki bilgisi, yok mesabesindedir, cehalet düzeyindedir. Bugün onları ölüme, yokluğa, oradaki sefalete, Esad'ın katliam rejimine teslim etmek, insanlıkla bağdaşmaz. Bir sapkın çıkmış, 2 yıldır göç, oraya göç buraya. Bugün bunları iyi değerlendirme zamanı. Bugünkü göç sebebi biz miyiz? Daha ne söyledikleri belli değil, dün başka bugün başka konuşuyor. Bir gün "Bunlara çifte vatandaşlık vereceğim" diyorsun. Bir gün "Esat'la anlaşacağım" diyorsun. Bir gün "Tümünü geri göndereceğim" diyorsun. Senin kafan karışmış. 6'lı masadan sonra aldınız o belgeleri büyükelçiliğe götürdünüz. Bu ülkeyi büyükelçilere peşkeş çektirmeyiz."
'İKİYÜZLÜLÜK YAPMAYIN'
Bakmadan Geçme