Bakan Soylu'dan Cemevi açıklaması: Alevi meselesini seçim beyannamesine koyduk

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cemevlerine ilişkin yapılması beklenen düzenlemeye ilişkin "7 tane çalıştay yaptık. Alevi meselesini seçim beyannamesine koyduk. " ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu'dan Cemevi açıklaması: Alevi meselesini seçim beyannamesine koyduk

Bakan Soylu katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Alevilerin sorunlarını ve Cemevlerine ilişkin düzenlemelere ilişkin de konuşan Bakan Soylu önemli açıklamalarda bulundu.

"BATI İLE DOĞU ARASINDA KÖPRÜYÜZ"

Ülkemizin stratejik açıdan önemli bir konumda yer aldığını vurgulayan Bakan Soylu, "Batı ile Doğu arasında köprüyüz. Büyük bir medeniyetin devamıyız. Oradan gelen kültürleri kendi içinde harmanlıyoruz." şeklinde konuştu.

"SUNNİ İLE ALEVİ ARASINDA OLUŞTURULMAK İSTENEN SÜREÇ BU"

Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı: "'Bu Anadolu coğrafyasında bir tedirginlik haline döndürebilir miyiz?' diye uğraşıldı. Cemevlerine yapılan saldırıdan da beklenen buydu. Kürtler ile Türkler arasında oluşturulmak istenen süreç buydu. Sunni ile Alevi arasında da oluşturulmak istenen süreç bu."

"ABD PYD'YE NEDEN YARDIM ETTİ"

Son 3 yılda ABD PYD'ye niye yardım etti? Acaba Türkler ile Kürler arasında bir şey oluşturabilir miyiz? diye bir tablo oluşturmaya çalışıyorlar. Bunu zayıfsanız yerseniz. Türkiye'nin 21. yüzyıldan önceki tablosu buydu. Kahramanmaraş olaylarının Çorum olaylarının Türkiye üzerine biçimlendirilmeye çalışıldığını herkes biliyor.