Bakan Soylu'dan Romanlara övgü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Romanların kendileri için çok önemli bir yere sahip olduklarını ve hiçbir zaman unutmadıklarını belirterek "Hayatımın hangi aşamasında olursa olsun onları unutmadık. Önümüzdeki günlerde de çok önemli adımlara hep birlikte imza atacağız." dedi.
Bakan Soylu'dan Romanlara övgü

'8 Nisan Dünya Romanlar Günü" çerçevesinde İçişleri Bakanlığınca Gölbaşı Vilayetler Evi'nde "Roman Sivil Toplum Kuruluşları ile İftar Buluşması" programı gerçekleştirildi. Programda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, telefonla Hatay'da deprem bölgesinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu aradı. Konuşmasında Romanlara övgü dolu sözlerle hitap eden Bakan Soylu, şunlar dedi:

"Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Roman kardeşlerimiz konusunda çok önemli adımlar atıldı. Biz İstanbul'da Romanlarla beraber büyüdük, aynı sınıfta beraber okuduk. Hem okul, hem karne, hem oyun heyecanını hep birlikte yaşadık. Hayatımın hangi aşamasında olursa olsun onları unutmadık. Önümüzdeki günlerde de çok önemli adımlara hep birlikte imza atacağız. Romanlar kendi tarihlerini de, ülkelerinin tarihlerini de inşallah hep birlikte yazacağız. Romanlarla bizim aramıza kimse giremez."

"Dünyanın en huzurlu ülkelerinden birisine sahibiz"

Programda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, tüm zorluklara rağmen Türkiye'de huzurun sağlandığını dile getirerek, "Bu coğrafyayı, bu güzel yurdu bize çok görenleri, bizi bir ateş çemberi içerisinde bırakma arzularını, her tarafımızı taşeron unsurlarıyla ya da doğrudan kendi silahlarıyla kuşatmış olmalarına rağmen, etrafımızda doğru düzgün toprağına, ülkesine, sınırına sahip çıkacak devlet bırakmamış olmalarına rağmen, elhamdülillah özellikle 2016 yılından bu yana devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarıyla, imkan ve kabiliyetleriyle, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bizim huzurumuza, varlığımıza, dirliğimize, vatanımızın bütünlüğüne göz diken bütün unsurlarına, taşeronlarına, maşalarına karşı kahramanda mücadele veriyoruz. Bütün bu mücadelenin sonunda her şeye ve herkese inat, dünyanın en huzurlu ülkelerinden birisine sahibiz" ifadelerini kullandı.

"14 Mayıs'taki seçim Türkiye'nin seçimidir"

Mayıs ayında gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Ersoy, "Bu seçim bizim seçimimizdir, 14 Mayıs'taki seçim Türkiye'nin seçimidir. Bu seçimi Amerika asla kazanamayacaktır. Pensilvanya, Kandil asla kazanamayacaktır. Bu seçim bizimdir, Türk milleti kazanacaktır" dedi.

Etiketler :