Bakan Varank ve Kurum’dan Sekizli Vinç’e teşekkür

Konya’nın vinç üretiminde öncü firmalarından olan Sekizli Makine ve Vinç firmasını ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sekizli Vinç Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Sekizli’ye yapılan başarılı çalışmalar için teşekkür ettiler.
Bakan Varank ve Kurum’dan Sekizli Vinç’e teşekkür

Geçtiğimiz pazartesi günü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Konya'da, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Sekizli Makina ve Vinç fabrikasını gezdiler.

bakan-varank-ve-bakan-kurumdan-3.jpg

Sekizli Makina Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Sekizli ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Sekizli ile görüşen Bakan Varank ve Bakan Kurum firmanın ürettikleri ürünleri hakkında geniş bilgiler aldılar.

bakan-varank-ve-bakan-kurumdan-7.jpg

Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Sekizli, Bakanlara verdiği bilgide fabrikada çeşitli tiplerde kaldırma makinaları, vinç ve yük taşıma arabaları ürettikleri belirtti. Başkan Sekizli aynı zamanda üretilen tüm makinalarda yazılım teknolojisinin tamamen yerli akıllı otonom sistemlere sahip olduğunu dile getirdi.

bakan-varank-ve-bakan-kurumdan-2.jpg

HEM ÜRETİM HEM SATIŞ YAPILIYOR

Yönetim Kurulu Başkanı Sekizli verdiği bilgilerin devamında, “Yaptığımız AR-GE çalışmaları ve teknoloji yatırımı ile sektörel taleplere uluslararası standartların üstünde cevap veriyor. Mekanum teknolojisi ile ilk Akülü Elektrikli Forklift üretimini gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Akülü Yük Taşıma Arabaları alanında da üretime devam ediyoruz.

bakan-varank-ve-bakan-kurumdan-16.jpg

Bunların yanında yazılım geliştirme ve mühendislik; akıllı ve otomatik vinç ve kaldırma makinaları, pille çalışan araçlar, mekanum sürücü sistemi, Tamamen Hava ile çalışan Ex-proof pnömatik vinç, çok yönlü tahrik sistemi, forklift ve yükleme platform sistemi ile AGV sistemi üretiliyor. Satışı yapılan ürünler arasında da elektrikli forklift, elektrikli yükleme platformu, AGV ve RGV, mekanum sürücü sistemi, mekanum ve omni tekerlek bulunuyor. 40 Ülkede 30 binden fazla aktif, çeşitli tiplerde kaldırma makinaları, vinç ve yük taşıma arabaları Sekizli Makine ve Vinç imzası taşıyor” dedi.

bakan-varank-ve-bakan-kurumdan-10.jpgbakan-varank-ve-bakan-kurumdan-mevlut-sekizli.jpg

bakan-varank-ve-bakan-kurumdan-28.jpg

BAKANLARDAN TEŞEKKÜR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile beraberindeki heyet fabrikayı gezdikten sonra Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Sekizli’ye teşekkür ettiler.

bakan-varank-ve-bakan-kurumdan-26.jpg

Bakan Varank, Konya sanayisinin Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek, “Sekizli Vinç yaptığı üretim ve teknolojiyle bizleri gururlandırdı. Konya adına böyle bir firmanın üretim yaparak birçok ülkeye ihracat yapması ülke ekonomisi için önemli bir gelişme. 2023 Türkiye Yüzyılına katkıda bulunmak için sürekli gelişmeye ve büyümeye ihtiyacımız var. Ülkemizde böyle firmalar bizleri her zaman gururlandırır” dedi.

bakan-varank-ve-bakan-kurumdan-yasar-sekizli.jpg

Bakan Kurum’da Yönetim Kurulu Başkanı Sekizli’ye ve tüm çalışanlara emekleri için teşekkür etti. Ziyarete; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Selman Özboyacı, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü ve davetliler katıldı.

bakan-varank-ve-bakan-kurumdan-15.jpg

bakan-varank-ve-bakan-kurumdan-20.jpg

KONYA’NIN ÖNCÜ FİRMASI

Konya’nın vinç üretim sektöründe lider firmalar arasında bulunan Sekizli Makine ve Vinç, çeşitli tiplerde kaldırma makinaları, vinç ve yük taşıma arabaları sektöründe müşteri memnuniyeti odaklı, mühendislik, tasarım ve imalat esasıyla teknolojik projelere imza atıyor. 10 bin metrekare kapalı , 25 bin 400 metrekare toplam alana sahip tesiste 300 ton kapasiteye kadar çeşitli tiplerde kaldırma makineleri vinç ve yük taşıma arabaları üretimi gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda, firma yurt içi ve yurt dışı servis ağı, operatör eğitim ve kullanıcı sertifikasyonu, uluslar arası kalite yönetimiyle sektöründe öncü firmalar arasında bulunuyor.

• SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

bakan-varank-ve-bakan-kurumdan-21.jpg

bakan-varank-ve-bakan-kurumdan-22.jpg

bakan-varank-ve-bakan-kurumdan-23.jpg

 Muhabir
Etiketler :